Kadoelen kent geen enkel probleem met ZCFC

Kadoelen heeft zich in de strijd om de tweede periodetitel in de zaterdag derde klasse A gemengd. De ploeg van Jordi van Beek won vrij eenvoudig van ZCFC, dat de afgelopen vier wedstrijden op rij foutloos bleef. Het gemis van enkele bepalende spelers werd niet gemerkt: 0-5.

Zonder doelman Mike Oudshoorn, topschutter Mitch van Ankeren (beiden op vakantie), Landrij Monni (privé-omstandigheden) en Jaouad Aarbi (knieblessure) stond Kadoelen voor een lastige opdracht op bezoek bij het in vorm zijnde ZCFC. Laatste man Sergio Vlijter werd door Van Beek doorgeschoven naar de spitspositie en dit bleek een gouden groep. Vanaf minuut één was Vlijter niet te stoppen door de defensie van ZCFC.

Nadat een openingstreffer van Bryan Fleysman werd afgekeurd omdat de bal bij de voorzet de achterlijn al was gepasseerd en Barry Kuiper de paal trof, was drie keer nu wel scheepsrecht. Uit een voorzet van Jimmy Outhuijze liet Vlijter doelman Remco van Dijk kansloos: 0-1. Diezelfde Outhuijze was vlak daarna opnieuw de aangever, nu op Barry Kuiper, die goed raak kopte voor de 0-2. Deze voorsprong was blijkbaar nog niet genoeg voor de gasten, die op slag van rust uitliepen naar 0-3. Na een goede combinatie tussen Outhuijze en Kuiper maakte Bryan Fleysman beheerst af.

Zo was in de eerste helft het verschil al gemaakt. ZCFC kwam een stuk feller uit de kleedkamers en de standaardsituaties zorgden voor een paar gevaarlijke momenten met de lengte van de Zaandammers. Eerst kopte Chris Visser rakelings over en daarna moest doelman Sinan Sari ingrijpen op een schot van Bruce Harrems. Kadoelen leek het even zwaar te krijgen, maar doordat ZCFC achterin al snel één-op-één ging spelen, lag er genoeg ruimte om gevaarlijk te worden.

Vlijter had iets heel moois in gedachten toen hij op aangeven van Sharif Williams alleen op Van Dijk af mocht gaan, maar dat kunststukje strandde in schoonheid. De Amsterdammers kregen de grip terug en gooiden het duel definitief in het slot. Een aanval over meerdere schijven kwam terecht bij Kuiper, die zijn tweede van de middag binnen schoot: 0-4. Het slotakkoord kwam op naam van Williams, die doelman Van Dijk omspeelde voor de 0-5 eindstand.

“Na een moeizame week, waarin je vanwege allerlei omstandigheden met zo weinig man kan trainen, is dit een fantastische uitslag”, jubelde Van Beek. “Zeker nu Hellas Sport en OFC hebben verloren, ligt de tweede periode weer helemaal open.” Hierin leidt Kadoelen samen met HCSC. Hellas Sport volgt op twee punten achterstand, maar heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Theo van Vlaanderen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)