Kadoelen klimt dankzij zege op DZS langzaam uit dal

Het definitieve vertrek van trainer Erwin Römer heeft een soort rust teruggebracht bij zaterdag derdeklasser Kadoelen. Onder leiding van Mathijs Nierop en Arie Seekles won de club met 3-1 van DZS en nam daarmee een klein beetje afstand van de onderste drie plaatsen.

De wedstrijd had een speciaal randje, want de trainer van DZS (Marciano Sleeswijk) werd afgelopen week aangesteld als nieuwe jeugdcoördinator bij Kadoelen. De oefenmeester was niet van plan zijn andere club een handje te helpen, maar moest met lede ogen aanzien hoe zijn DZS binnen twintig seconden op achterstand kwam. Doelman Timo Verkroost kreeg de bal niet onder controle, Mitch van Ankeren was er als de kippen bij om de bal op te pikken en behield het overzicht door Sharif Willems in staat te stellen de 1-0 te maken.

DZS was behoorlijk van slag na deze vroege tegentreffer. Kadoelen had hiervan moeten profiteren, maar onzorgvuldigheid in de buurt van het doel speelde de thuisploeg parten. Pas halverwege de eerste helft slaagden zij erin de voorsprong te verdubbelen. Met een fraaie steekbal van Bryan Fleysman werd Landry Monni oog-in-oog gezet met Verkroost, die hij beheerst passeerde voor de 2-0. Monni was even later dicht bij de genadeklap, alleen eindigde zijn schot op de paal. In plaats van dat Kadoelen de wedstrijd in het slot gooide, vond DZS op slag van rust de aansluiting. Hans Oosterga liet doelman Mike Oudshoorn met een schot in de kruising kansloos: 2-1.

Na de rust gingen de gasten uit Wijdewormer op zoek naar de gelijkmaker. Kadoelen werd steeds meer naar achteren gedwongen. Verder kan een schot van Roy Stravers (gepakt in de korte hoek) kwam DZS niet. Met uur op de klok nam de thuisploeg het initiatief weer over. Het resulteerde al snel in de 3-1. Het eerste balcontact van de koud ingevallen Jaouad Aarbi was direct raak bij een hoekschop.

Hiermee was de ban gebroken en had Kadoelen moeten uitlopen naar 4-1 en 5-1. Deze leek ook te vallen, alleen zag scheidsrechter Markus een overtreding gemaakt worden voorafgaand aan een treffer van invaller Kenjiro Radermacher en keurde deze daarop af. Ook speelden de Amsterdammers enkele aanvallen niet goed uit. Voor de eindstand maakte het niet heel veel meer uit.

Kadoelen steeg door de overwinning een klein beetje en staat met zes punten uit zeven wedstrijden op een elfde plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.