Kadoelen klopt Alcmaria Victrix na knotsgek einde

Kadoelen heeft de eerste stap gezet naar een langer verblijf in de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Marc Onsia klopte op eigen veld Alcmaria Victrix met 3-2.

In Amsterdam-Noord begon de thuisploeg voortvarend en werden de Alkmaarders met de rug tegen de muur gedrukt. De grootste kans van de openingsfase was voor Landry Monni, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Joost Leering. Dat Kadoelen zichzelf niet beloonde in de eerste twintig minuten was geheel aan zichzelf te wijten. De eerste mogelijkheid voor Alcmaria Victrix was direct een hele grote. Keeper Mike Oudshoorn moest zich strekken om een uithaal van Rick Kout uit de hoek te tikken.

Kadoelen had wat hulp van de bezoekers nodig om aan de leiding te komen. Chris Hubeek onderschepte een breedtepass, zette Monni aan het werk en hij schoot hard raak: 1-0. Zo’n twintig minuten voor tijd werd de voorsprong verdubbeld. Een vrije trap van Hubeek werd slechts half gekeerd door Leering en via de scrimmage kwam de bal voor de voeten van Barry Kuiper. Zijn schot betekende de 2-0, al bleven er twee spelers van Alcmaria Victrix op de grond liggen. Onder hevig protest keurde scheidsrechter Ambachtsheer het doelpunt goed, tot groot ongeloof van de Alkmaarders.

Het zou het begin zijn van een knotsgek einde. Eerst moest Kadoelen-sterkhouder Patrick Pigge er geblesseerd af en werd vervangen door zijn broer Jeff Pigge, die niet veel later de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg aangeschoten in de zestien. Kout liet Oudshoorn vanaf elf meter kansloos: 2-1. Alcmaria Victrix koos hierna volop voor de aanval. Bij één van de uitvallen van Kadoelen werd de bal ook op de stip gelegd: een koud kunstje voor Mitch van Ankeren om er 3-1 van te maken.

Dit leek de beslissing te zijn, maar de bezoekers wilden niet opgeven en persten er nog een slotoffensief uit. Na een prachtige combinatie over meerdere schijven maakte Ramon Dubero de 3-2. Echt spannend werd het hierna niet meer. Kadoelen mag zich door de zege opmaken voor een ontmoeting met Opperdoes. Die ploeg degradeerde vorig seizoen.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)