Kadoelen komt opnieuw tekort tegen Hellas Sport

Voor de vierde keer op rij is het Kadoelen niet gelukt om te winnen van Hellas Sport. Na vorig seizoen twee keer in de nacompetitie en begin dit seizoen in de competitie verloor de ploeg van Jordi van Beek nu op eigen veld met 2-4 van de nieuwe koploper van de zaterdag derde klasse A.

In de openingsfase kwam Kadoelen goed weg toen Mounir Raij uit kansrijke positie hoog over schoot. Hierna nam de thuisploeg de wedstrijd over en kreeg het drie goede kansen op de openingstreffer. Mitch van Ankeren kwam niet goed uit met zijn passen en dreef te ver naar de buitenkant, Youri Geel kopte uit een vrije trap van Sharif Willems op de lat, waarna Van Ankeren in de rebound het doel te hoog zocht en de derde kans was voor Sander Ebbe, die zijn schot voorlangs zag gaan.

Een aloude voetbalwet trad vervolgens in werking. Het lukte Hellas Sport in de 38ste minuut wel om te scoren. Een counter mondde uit bij spits Kiefer Smis, die doelman Mike Oudshoorn met een schot uit de draai verschalkte: 0-1. Deze tegentreffer was een tik voor de Amsterdammers en gaf Hellas Sport het vertrouwen om Kadoelen te blijven opvangen en te loeren op de counter. Op slag van rust verdubbelden de gasten zelfs de voorsprong door een fantastische volley van Lucas Wijkstra.

Deze tik kwam de thuisploeg niet meer te boven. Zeker niet toen vijf minuten na rust ook de 0-3 achter Oudshoorn lag. Wederom was het een vlotte aanval via Bodi Smis op Kiefer Smis, die de vrijstaande Raij in staat stelde de derde Zaanse treffer te maken. Al snel leek de tweede helft dood te bloeden. Hellas Sport vond de voorsprong voldoende en Kadoelen was niet bij machte om de hechte defensie te breken.

Vanuit het niets kregen de Amsterdammers een strafschop vanwege een te hoog been. Van Ankeren maakte hier dankbaar gebruik van: 1-3. Lang kon Kadoelen hier niet van genieten, want vrij snel daarna bracht Hellas Sport het verschil weer naar drie doelpunten. De volledig vrijstaande Emre Tezer plaatste de bal keurig in de hoek voor de 1-4. Deze tegentreffer was voor de thuisploeg het teken om echt alles of niets te spelen. Verder dan de 2-4 van Van Ankeren, op aangeven van Sergio Vlijter, kwamen zij niet.

Van Beek was na afloop zeer teleurgesteld. “Vandaag had ik voor het eerst het idee dat Hellas Sport te verslaan was. Ook al is dit de meest stabiele ploeg van de afdeling en naar alle waarschijnlijkheid gewoon kampioen wordt.. Als wij gewoon de 1-0 maken, krijg je een totaal andere wedstrijd. Hellas Sport moet dan komen en wij krijgen meer ruimte. Helaas straffen zij twee fouten af met dodelijke counters en sta je in de rust met 0-2 achter. Dat zijn de feiten en daar loop je de hele wedstrijd achteraan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)