Kadoelen moet genoegen nemen met punt in ‘beste wedstrijd van het seizoen’

“Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen.” Interim-trainer Mathijs Nierop zag zijn Kadoelen prima spelen op bezoek bij nummer twee Reiger Boys. Helaas hield de laagvlieger hier slechts één punt aan over, waar het weinig mee opschiet in de zaterdag derde klasse A.

In Heerhugowaard begonnen de Amsterdammers goed en zetten zij Reiger Boys onder druk. Die ploeg kwam niet aan het eigen spel toe. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam voor Kadoelen uit een hoekschop waar de slim vrijgelopen Mitch van Ankeren zijn kopbal van de lijn gehaald zag worden. Hierna werd Reiger Boys wakker en was het aan doelman Mike Oudshoorn te danken dat hij de gasten in de wedstrijd hield door met twee fraaie reflexen zijn doel schoon te houden.

Ook in de tweede helft hield Kadoelen de druk erop. Van Ankeren schoot net naast en Landrij Monni vond uit een steekbal van Ismael Ait Omar het zijnet. In de zeventigste minuut kreeg het loon naar werken met de openingstreffer. Uit een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Jaouad Aarbi, die niet nadacht en direct uit de draai raak schoot: 0-1.

Reiger Boys besloot opportunistischer te voetballen en Kadoelen kwam moeizaam onder de druk uit. Het verzet van de gasten werd vijf minuten voor tijd doorbroken. Oudshoorn moest een rebound toestaan op een schot vanuit de tweede lijn en Ilco van der Hel kon, weliswaar in buitenspelpositie, de 1-1 binnen tikken. Daardoor hielden de Amsterdammers slechts één punt over aan dit duel.

“Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen. Alles zat erin. Dan is het jammer dat je dit niet kan omzetten in een overwinning”, vond Mathijs Nierop. “Gezien de wedstrijd was een gelijkspel wel een terechte uitslag.” Veel schiet Kadoelen er niet mee op, want de Amsterdammers blijven op de twaalfde plaats staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.