Kadoelen na nederlaag tegen Reiger Boys uitgespeeld

Kadoelen heeft de kans laten liggen om aan te haken bij de top-5 van de zaterdag derde klasse A. Door een 3-5 nederlaag tegen Reiger Boys kan er een streep gezet worden onder dit seizoen en betekent het afhaken dat de ploeg van Jordi van Beek nergens meer voor speelt.

De eerste goed uitgespeeld aanval van Reiger Boys was direct een doelpunt. Na een kwartier brak Dave van Dekken aan de rechterkant door en zijn voorzet werd binnen getikt door Sam Beunder: 0-1. Kadoelen ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker en vond deze drie minuten later. De gasten kregen de bal niet goed weg en Jimmy Outhuijze strafte dit af voor de 1-1.

Kadoelen had het moeilijk met de positiewisselingen op het middenveld van de Heerhugowaarders en moesten steeds meer meters maken om dit dicht te lopen. Bovendien keken de Amsterdammers weer tegen een achterstand aan. Een leep balletje van Lars Apeldoorn zette Guney Turpcu vrij voor doelman Mike Oudshoorn om de 1-2 op het scorebord te zetten. Ook nu kwam de thuisploeg vrij snel weer op gelijke hoogte. Hier kwam een hoop geluk bij kijken. Reiger Boys-doelman Jasper Pool schoot een uittrap hard tegen het achterhoofd van zijn eigen verdediger Johan Dewus, waarna de terugspringende bal in het doel verdween: 2-2.

Een rake vrije trap van Martijn Grooff, die Oudshoorn verraste in de verre hoek, zorgde ervoor dat Reiger Boys nog voor de rust de voorsprong weer in handen had. De gasten lieten Kadoelen in de tweede helft komen en probeerden de thuisploeg met razendsnelle omschakelingen pijn te doen. Nadat een grote mogelijkheid voor Kadoelen-topschutter Mitch van Ankeren verloren ging, sloeg Reiger Boys toe. Oog-in-oog met Oudshoorn maakte Ilco van der Hel geen fout: 2-4.

De Amsterdammers wisselden aanvallend en het piepte en kraakte in de Heerhugowaardse defensie, maat het lukte Kadoelen niet om Reiger Boys echt pijn te doen. Toch kwam de thuisploeg weer terug in de wedstrijd. Van Pool ging niet vrijuit toen hij een kopbal van Van Ankeren wilde vangen en via diezelfde Van Ankeren kwam de bal terecht bij Landrij Monni, die de 3-4 binnen schoof.

Met nog tien minuten op de klok ging Kadoelen vol op de aanval. Dat kwam de gastheren op een beslissende 3-5 te staan. Turpcu gooide de wedstrijd op slot met zijn tweede van de middag. Hierdoor blijven de Amsterdammers achtste staan en kan de blik alvast op volgend seizoen onder leiding van de nieuwe trainer Tristan Buchinhoren.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: John Beckman