Kadoelen overklast Buiksloot in de derby van Noord

In de zaterdag derde klasse A heeft Kadoelen de derby van Noord meer dan overtuigen gewonnen van Buiksloot. De thuisploeg won afgetekend met 7-1 en heeft de weg naar boven ingeslagen.
Buiksloot, de ploeg van remco van Twiller begon fanatiek en drukte Kadoelen in de verdediging. Nadat deze storm was overgewaaid begon de ploeg van Nierop en Seekles het spel steeds meer in handen te nemen. Het leverde direct een doelpunt op. Na zeven minuten belandde een verkeerde uittrap van Buiksloot-doelman Giorgio Kuiper bij Jaouad Aarbi die vervolgens tussen twee verdedigers doorliep en beheerst de 1-0 achter Kuiper schoot.
Kadoelen hield ook na die treffer het initiatief. Een voorzet van Landry Monni kwam bij Mitch van Ankeren die terug kopte op Bryan Fleysman. Die zat zijn schot worden geblokt en in de rebound raakt Aarbi de paal. Waar Kadoelen de aanval bleef zoeken was een fout van Fleysman de reden voor de onverwachte gelijkmaker. Bij een terugspeelbal op doelman Mike Oudshoorn zag hij Sergay Gemin over het hoofd. Via Noel Bosnach, die in een uiterste poging een treffer probeerde te voorkomen, werd de inzet van gein van richting verandert waardoor Oudshoorn kansloos was (1-1).
Door die wat gelukkige treffer kwam het spel wel wat meer in evenwicht al had Kadoelen wel de overhand. De hernieuwde voorsprong kwam uiteindelijk uit een dood spelmoment. Sergio Vlijter nam de vrije trap hard en laag en na een overstapje van Fleysman hoefde Yassir Azaoumi de bal nog slechts licht aan te raken voor de 2-1. Een ongelukkig eigen doelpunt van Nour Kalding zorgde er voor dat Kadoelen met een 3-1 voorsprong de rust in ging.
Buiksloot-coach Van Twiller bracht halverwege Morad Choukri voor de geblesseerde Kay van der Burg. Die wissel pakte ongelukkig uit want Choukri door twee gele kaarten te ontvangen na overtredingen op Barry Kuiper en inde 69ste minuut op Ismael Ait Omar. Voor die tweede gele kaart had van Ankeren Kadoelen al op 4-1 gezet. Na die rode kaart was het verzet van Buiksloot gebroken en kam het er niet meer aan te pas. Kadoelen liep via treffers van Kuiper (5-1), Landry Monni (6-1) en Aarbi uit naar 7-1.
Winnende trainer Mathijs Nierop : “Ik ben ontzettend trots op mijn team dat ze nadat Buiksloot fysiek begon te spelen wij bleven voetballen en niet meegingen. Dat je het daarna zo uitspeelt en in de tweede helft geen kans meer weg geeft.” Zijn collega Van Twiller was zo teleurgesteld dat na afloop niet veel kwijt wilde. “Het zit op dit moment allemaal behoorlijk tegen zoals je aan de uitlagen kan zien. Na deze oorwassing zul je snappen dat ik heel erg teleurgesteld ben.”
Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.