Kadoelen pakt knap punt tegen Wartburgia

Voor de wedstrijd zaten er maar liefst 31 punten tussen nummer 2 Wartburgia en nummer laatst Kadoelen. De ploeg uit Amsterdam Noord boekte tot nu toe slechts één zege, terwijl Wartburgia wederom meedoet om de prijzen. Maar Kadoelen wist zaterdagmiddag te verrassen.

De bezoekers begonnen sterk, maar de defensie van De Kadoelen was niet onder de indruk. Toch kwam Wartburgia op een verdiende voorsprong toen Daan Tuerlings onderuit werd gehaald in de 16 meter. David van Paridon schoot de penalty onberispelijk in. Met pas 12 minuten op de klok leek er geen vuiltje aan de lucht voor de nummer 2. Slechts 2 minuten later strafte Kadoelen-spits Brian Fleysman een fout in de Wartburgia-defensie af en rechtten de noordelingen opnieuw de rug. Mede door blessures van beide vleugelspelers kon Wartburgia het veldoverwicht niet omzetten in een voorsprong ondanks een vrije kans voor Tim Koning even voor rust.

Na rust meer controle bij Wartburgia, meer gewonnen duels maar nog steeds te veel onzorgvuldigheid bij de aanvallen. Toch scoorde Tim Koning in de 53ste minuut de 1-2 door na een scrimmage voor de goal beheerst in te schieten.  Uit een spaarzame aanval van de gastheren rondde Mitchell Bijvoet echter knap af door de bal met tegeneffect over de Wartburgia-keeper te draaien, 2-2. Daarna gingen alle remmen los bij Wartburgia. Er werden aanvallende wissels doorgevoerd en de uitstekende Kadoelen keeper kon aan de bak. De laatste 20 minuten waren een ware belegering, waarin de 2-3 normaal gesproken was gevallen. Een paar ballen van de lijn gehaald, een ziedend schot voorlangs, snoekduik-kopballen, intikkertjes, maar de bal ging er niet meer in. Kadoelen sleepte hun tweede gelijkspel -en zesde punt- uit het vuur. Voor Wartburgia is het aanstaande woensdagavond erop of eronder in de inhaalwedstrijd tegen EVC. Kadoelen komt zaterdag pas weer in actie en gaat dan op bezoek bij AH’78.