Kadoelen tankt vertrouwen door krappe zege op Reiger Boys

Kadoelen kan met een goed gevoel toewerken naar de nacompetitie om lijfsbehoud in de zaterdag derde klasse A veilig te stellen. De ploeg van Marc Onsia won de laatste competitiewedstrijd met 0-1 van middenmoter Reiger Boys.

Na de straf van Buiksloot (drie punten in mindering) stond er voor Kadoelen niets op het spel in Heerhugowaard. De Amsterdammers wisten dat ze ongeacht het resultaat als twaalfde zouden eindigen. Daarom besloot Onsia sterkhouders Patrick Pigge en Mitch van Ankeren rust te geven, terwijl de op scherp staanden Noël Bosnach en Sergio Vlijter plaatsnamen op de bank. Desondanks begonnen de bezoekers scherp. Geneyro Keisa kreeg de eerste grote kans, alleen werd zijn inzet goed gepakt door doelman Brian Blankert.

De openingstreffer liet niet lang op zich wachten. Kadoelen bleef aandringen en dat resulteerde in de 0-1 van Landry Monni. Hij tikte een voorzet van Barry Kuiper binnen. Niet veel later was Monni dichtbij zijn tweede van de middag, maar werd afgefloten voor buitenspel. Reiger Boys stelde hier weinig tegenover en leek al bezig te zijn met de zomerstop.

De betere kansen bleven ook na de rust voor Kadoelen. Lorenzo den Boef schoot, oog-in-oog met Blankert, hoog over en zag vlak daarna zijn schot uit de kruising geranseld worden. In het laatste kwartier nam de thuisploeg de regie in handen door achterin één-op-één te spelen en volle druk op het Amsterdamse doel. Martijn Grooff, de gevaarlijkste man aan Heerhugowaardse zijde, dacht de 1-1 te maken maar deed dit in buitenspelpositie.

Door de 0-1 overwinning heeft Kadoelen zich goed voorbereid op de nacompetitie. In de eerste ronde wacht een thuiswedstrijd tegen Alcmaria Victrix. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)