Kadoelen

Kadoelen te sterk voor Germaan/De Eland

Vorige week pakte Kadoelen de eerste punten in de beker, deze week wist het daar een goed vervolg aan te geven. Op bezoek bij Germaan/De Eland werd met 1-5 gewonnen.

Het duel begon voortvarend voor Kadoelen. Al binnen vijf minuten viel de 0-1. Dave Dangeli werkte de bal via een voet van een verdediger van de Germaan binnen. Daarna zakt het spel van Kadoelen in en liet Germaan het betere spel zien. Na wat duidelijke taal van de coach in de rust, vanwege het vertoonde veldspel en de instelling van Kadoelen, was de tweede helft nog geen twee minuten bezig toen de 0-2 viel.

Lorenzo den Boef zette voor vanaf links, waarna de bal voor de voeten van Rik Smit belandde. Binnen vijf minuten maakte Germaan de aansluitingstreffer: 1-2. Daarna begon Kadoelen wat beter te voetballen en was bij de Germaan het beste van het spel er wel af. Dave Dangeli nam een corner vanaf rechts, afgemeten op het hoofd van Toon van der Waal. Hij werd daarna gelijk gewisseld en Mitchell Bijvoet kwam er voor hem in. Hij nam de 1-5 voor zijn rekening: een boogballetje na een goede voorzet van Maurice de Ridder. Tussendoor maakte Landry Monni nog de 1-4, na een prima pass van Nicky Roele. Kadoelen wisselde dan 15 minuten voor tijd nog drie keer en speelde de wedstrijd uit.

Volgende week gaat Kadoelen op bezoek bij DZS de laatste bekerwedstrijd in de poule. Ook DZS won tot nu toe beide bekerduels. De winnaar zal dus doorgaan naar de volgende ronde. Bij een gelijkspel bekert DZS verder op doelsaldo.

Tekst: Gerard Maijenburg

Archieffoto: Carin Verbruggen