Home / Algemeen / Kadoelen ten onder tegen ZCFC (0-5)

Kadoelen ten onder tegen ZCFC (0-5)

In de zaterdag derde klasse B stond dit weekend een zespuntenwedstrijd op het programma. Kadoelen ontving de Zaandamse Christelijke Football Club (ZCFC). Tot dit weekend had de thuisploeg zeven punten gehaald, ZCFC had tot nu toe vijf punten. Op Sportpark Kadoelen wisten de gasten met 0-5 te winnen. ZCFC gaat door de overwinning over Kadoelen heen op ranglijst.

Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zaterdag derde klasse B te zien.

In de eerste fase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.  Kadoelen en ZCFC kregen allebei kleine mogelijkheden, maar grote kansen konden niet worden genoteerd. Nadat er een half uur gespeeld was, maakte ZCFC de openingstreffer. Een voorzet werd door de doelman van Kadoelen gemist, waardoor ZCFC-speler Jesse Knibbe de bal in doel kon krijgen. Op slag van rust verdubbelden de gasten de score. Rutger de Vos tikte de 2-0 binnen.

Na de pauze waren de gasten Zaandam de bovenliggende partij, Kadoelen kwam er niet meer aan te pas. Wel duurde het nog even voordat ZCFC weer wist te scoren. De 3-0 viel na 75 minuten spelen, Tom Cornelisse was de doelpuntenmaker. Invaller Brian Meijer maakte nog de 4-0 en de 5-0. Lichtpunt bij Kadoelen was het debuut van de 15-jarige Sadou Barry.

Door de overwinning stijgt ZCFC enkele plekken op de ranglijst. Wel verkeert Kadoelen nog in de onderste regionen. Volgende week neemt de ploeg van trainer Marc Onsia het op tegen De Dijk.

Foto’s: John Beckman. Klik hier om de andere foto’s te bekijken.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)