Home / slideshow / Kadoelen-trainer Onsia houdt hoop: “Heb het naar mijn zin”

Kadoelen-trainer Onsia houdt hoop: “Heb het naar mijn zin”

Trainer Marc Onsia maakt met SV Kadoelen een moeilijk seizoen door. De club staat dertiende in de competitie met twee gewonnen wedstrijden en één gelijkspel. De degradatiespook hangt dit seizoen dus wederom in de lucht. “We wisten van tevoren dat het zwaar zou worden”, merkt Onsia op.

Doelpunten

Kadoelen stelde in maart Marc Onsia aan om in het nieuwe seizoen het eerste elftal van Kadoelen onder zijn hoede te nemen. Een week later maakte de club bekend dat de trainer toch per direct kwam om Kadoelen voor degradatie te behoeden. Dat lukte, maar ook dit seizoen heeft de Amsterdamse vereniging het lastig. “We missen Mitch (van Ankeren, red.) die verleden jaar volgens mij 27 doelpunten maakte”, legt Onsia uit. “Bovendien ging Landry (Monni, red.) naar OSV, terwijl hij afgelopen seizoen ook 17 goals scoorde. Dan mis je gewoon 45 goals. Als daar niets voor terug komt, dan weet je dat het heel zwaar wordt.”

Doorstroming

Bij zijn aanstelling in maart zei Onsia dat hij een samenhang in het elftal miste. “Het is moeilijk om dat erin te brengen. Het lijkt alsof het een hele jonge ploeg is, maar het zijn veel dertigers. Nu heb ik Sadou Barry, een jongen van vijftien jaar, erbij, want er is gewoon niet meer bij Kadoelen. We hebben geen A-junioren, waardoor doorstroming ontbreekt. Het is ingewikkeld om dan vastigheid in het elftal te brengen.” Van een negatieve sfeer is, ondanks de verliespartijen, echter geen sprake. “Het zijn allemaal jongens die volgens mij al dertig jaar bij Kadoelen voetballen. Het zijn daarnaast vrienden van elkaar, dus dat merk ik niet. Bovendien: elke voetballer ziet dat het een lastig seizoen wordt als Van Ankeren en Monni weggaan en daar vervolgens niets voor terug komt.”

Concurrenten

Het team van Onsia behaalde tot nu toe zeven punten, al waren dat wél belangrijke punten tegen concurrenten: een overwinning op GeuzenMiddenmeer (14de) en SCW (9de) én een gelijkspel tegen De Meer (12de). “Daar moeten we de moed uit putten. Na twee overwinningen stonden we opeens op de negende plaats. Dan krijg je VVA/Spartaan op bezoek en dan denk je: als we die pakken, komen we zes punten los van de degradatiezone. Vervolgens verlies je met 3-7 en dan is er niemand thuis. Dat begrijp ik niet. Waar dat aan ligt? Sommige jongens waren op vakantie, andere waren geblesseerd. Ik had toen geloof ik twaalf man. Daar zat die jongen van 15 trouwens al bij.”

Verwachtingen

Desondanks staat Kadoelen nog altijd slechts zes punten achter op de nummer 9. Wat verwacht Onsia van de tweede seizoenshelft? “Verwachten is altijd moeilijk, want je staat waar je hoort te staan. Je hebt namelijk zélf de punten gehaald. Het zal keihard knokken worden en iedereen moet zijn schouders eronder zetten. Het is volgens mij vijf punten naar de veilige haven, maar dan moeten we wél van de concurrenten winnen.” Onsia heeft daar echter nog altijd vertrouwen in. “Als je er geen vertrouwen meer in hebt, dan moet je ophouden. Ik heb het naar mijn zin en het is een leuk elftal. Het complex is prachtig, dus nu nog het voetbal op de mat leggen.”

Tekst: Jordi Smit
Afbeelding: Kadoelen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)