Kadoelen verliest ongeslagen status in topper tegen AGB

Kadoelen begon de topper tegen de nummer 2 AGB met twee punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld en moet het vandaag zonder Rik Smit doen. Daar waar Kadoelen een vrije zaterdag had door de afgelasting bij Germaan/De Eland, speelde AGB dit kalenderjaar al 2 competitiewedstrijden waarin beide keren maar liefst 5 keer werd gescoord.
AGB begint fel aan de wedstrijd en soms in de ogen van Kadoelen iets te fel. Hierdoor ontstaan er al vrij snel irritaties in en langs het veld, met zo nu en dan een opstootje en het nodige verbale geweld. Scheidsrechter Sijm moet alle zeilen bijzetten om de gemoederen te bedaren en het duel in goede banen te leiden.

Gevoetbald wordt er ook en het is Kadoelen dat voor het eerst dreigend is, als Toon van der Waal inspeelt op Jurre de Boer in de 16. Hij legt de bal op zijn beurt terug op Mitch Bijvoet, die vanaf de rand 16 zijn schot net langs de verkeerde kant van de rechterpaal ziet verdwijnen. Even later is het De Boer die bediend wordt door Landry Monni, maar die ziet zijn schot met een katachtige redding door AGB-keeper Redouane Krap gepakt worden. AGB laat het hierbij niet zitten en komt een aantal keer in de buurt van keeper Danny Bodemeijer, maar de verdediging van Kadoelen houdt stand.

Na wat kansen over en weer en twee gele kaarten eerlijk over beide partijen verdeeld, barst de wedstrijd na een half uur los, als John Bangura namens Kadoelen op de eigen helft de bal verovert en aan de rechterkant inspeelt op Monni. Monni houdt het overzicht en speelt de bal naar de op de links meegekomen Nicky Roele, die met een snoeihard schot keeper Krap geen kans geeft: 1-0. Lang kan Kadoelen niet van deze voorsprong genieten want amper een minuut later is het rechtsbuiten Abdelwahid Akoud namens AGB die langs zijn directe tegenstander gaat en vanaf de achterlijn de bal teruglegt op Salah Aharar, die goed voor zijn tegenstander komt en de bal onder keeper Bodemeijer het doel inschiet 1-1.

Amper van de schrik bekomen is het 4 minuten later wederom raak als het centrum niet goed dicht staat bij Kadoelen en Ahakar in de 16 ingespeeld wordt. Met een leep balletje schiet hij de bal laag in de linkerhoekt: 1-2. Kadoelen probeert nog voor de rust de stand gelijk te trekken, maar vergeet hierbij de restverdediging. In de blessuretijd wordt de bal vanuit de AGB-verdediging gespeeld en is het wederom Ahakar die ditmaal fraai met links in de korte hoek de verdediging het nakijken geeft 1-3.

In het eerste kwartier van de tweede helft is AGB het meest dreigend maar Bodemeijer houdt achtereenvolgens Kamal Amarou, Bakary Jobe en Ahakar van scoren af. Met nog een half uur op de klok maken bij Kadoelen Roy Dors en Van der Waal plaats voor Davey Dangeli en Shrino Lee. Kadoelen beseft dat het uit een ander vaatje moet tappen en kruipt wat meer uit haar schulp en ziet een schot van Monni net naast gaan. Ook een schot van Dangeli verdwijnt via een verdediger naast het doel. In de 69e minuut is Kadoelen wederom dicht bij de aansluitingstreffer, als schoten van achtereenvolgens Monni en De Boer geblokt worden en de bal net voor de lijn gepakt kan worden door Krap. Doordat Kadoelen meer risico’s neemt, wordt er achterin meer ruimte weggegeven. Ahakar maakt hier goed gebruik van maar zijn schot eindigt net naast. Een paar minuten later breekt Monni vanaf rechts door en geeft de bal voor op Roele die rond de penaltystip de bal heel beheerst in de rechterhoek schiet: 2-3. Een minuut later is het wederom Monni die de ingevallen Gennerino Kom alleen voor de keeper zet maar die heeft helaas voor Kadoelen te veel tijd nodig en laat hiermee een grote kans op de gelijkmaker liggen. Kadoelen gaat va-banque spelen met Tim Beelen in de spits en AGB wordt op de eigen helft teruggedrongen. Dit leidt tot enkele hachelijke momenten voor het doel van AGB maar ondanks een blessuretijd van 10 minuten komt Kadoelen niet verder dan twee schoten van Bijvoet en De Boer die een makkelijke prooi zijn voor Krop.

Kadoelen verliest op de laatste speeldag van de heenronde voor het eerst, doordat het in de laatste 13 minuten voor rust 3 tegengoals incasseert van de beste man van het veld Aharar. Omdat ook TOB en TOS Actief wonnen, is de spanning bovenin weer helemaal terug en gaan we boeiende terugronde tegemoet.