Kadoelen verzuimt hard uit te halen tegen hekkensluiter DZS

Kadoelen heeft de kans laten liggen om de de koppositie over te nemen in de tweede periode. De middenmoter van de zaterdag derde klasse A won op bezoek bij hekkensluiter DZS met 2-4 en de uitslag had volgens trainer Jordi van Beek wat groter uit mogen vallen.

In de eerste tien minuten was Kadoelen enorm aan het zoeken. Het werd snel duidelijk dat DZS niet wilde voetballen en wachtte om toe te slaan na fouten van de Amsterdammers. De uit Suriname teruggekeerde Landrij Monni brak de ban door de score te openen voor Kadoelen. Oog-in-oog met doelman Timo Verkroost rondde hij beheerst af: 0-1. Het antwoord van de thuisploeg volgde een kwartier later, door balverlies af te straffen. Hans Oosterga werd de diepte ingestuurd en bediende Roy Stravers voor de 1-1.

Kadoelen liet het er niet bij zitten en wilde nog voor de rust de voorsprong terugpakken. Dit gebeurde pas twee minuten voor de theepauze, mede doordat de gasten de ballen op het grasveld moeizaam onder controle kregen. In de 43ste minuut belandde een hoekschop van Kenjiro Radermacher door een wirwar van spelers bij Monni, die zijn tweede van de middag maakte.

In de tweede helft waren de Amsterdammers een stuk rustiger aan de bal. Dit resulteerde tien minuten na de hervatting in de 1-3. Een aanval over meerdere schijven werd door Barry Kuiper tot doelpunt gepromoveerd. DZS was het even kwijt en daar wist Kadoelen wel raad mee. Vijf minuten later lag ook de 1-4 in het net. Een polletje verraste Verkroost na een mislukt schot van Sergio Vlijter.

Hierna hadden de gasten moeten uitlopen naar een grotere uitslag. De energie verdween langzaam uit de wedstrijd, al deed DZS iets terug. In een scrimmage gaf Stravers de bal het laatste zetje voor de 2-4. De thuisploeg probeerde nog wat uit te richten, maar een aansluitingstreffer bleef uit. “Het was erg fijn dat de 3-4 niet viel, want dan krijg je toch een hectische slotfase en op zo’n veld kan de bal net verkeerd stuiteren waardoor je onnodig punten verspeelt”, zei Kadoelen-trainer Jordi van Beek. “De drie punten zijn lekker, alleen doodzonde dat we niet meer doelpunten hebben gemaakt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: John Beckman