Kadoelen

Kadoelen vrouwen gaan met jonge selectie voor promotie

De vrouwen van Kadoelen zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Er vonden flink wat wijzigingen in de selectie plaats. Hoofdtrainer Egon Salzmann: “We hebben een nieuwe selectie gebouwd rond de kern van de landelijke spelende  MO17. We zijn zowel talent als routine kwijtgeraakt. Gelukkig hebben we daar in de afgelopen transferperiode  adequate vervangers voor weten te vinden met voor Kadoelen een paar nieuwe gezichten.”  

Binnenkort vertrekt nog één speelster, zij gaat studeren en voetballen aan een universiteit in de Verenigde Staten. Daar tegenover staat de komst van 5 nieuwe speelsters, waarbij de selectie in de breedte op een goed niveau is. “De gemiddelde leeftijd van de nieuwe selectie is met negentien jong te noemen, maar door het vele talent, het plezier, de gedrevenheid en de aantoonbare fitheid staan we er goed voor”, vertelt Salzmann. “Op advies van onze inspanningsfysioloog Hilco de Boer heeft de groep straks drie weken vrij. Na het traditionele loopschema beginnen we weer in augustus met de veldtrainingen, waarna we tijdens het trainingskamp de volgende stappen willen maken.”

De ambitie van het team is hoog: “Het doel is binnen een seizoen naar de eerste klasse door te stromen. Met dit team zie ik daar zeker mogelijkheden toe.” vertelt de trainer.

Auteur: Ronald Hooft
Fotograaf: Carin Verbruggen

Talent Floor Spaan van Kadoelen naar Telstar

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)