Kadoelen wijst na nederlaag tegen EVC naar scheidsrechter

Na de 2-4 nederlaag tegen EVC was scheidsrechter Hemkes de gebeten hond bij zaterdag derdeklasser Kadoelen. De leidsman gaf topschutter Mitch van Ankeren twee keer geel, stuurde ook Yassir Azaoumi met een rode kaart weg en eiste volgens trainer Jordi van Beek “onnodig een hoofdrol op”.

Met name de tweede gele kaart voor Van Ankeren deed de wenkbrauwen fronsen bij de Amsterdammers. De spits zou volgens Hemkes te vroeg zijn ingelopen bij een strafschop voor EVC, nadat hij tien minuten daarvoor een terechte gele kaart kreeg voor een overtreding. Didier Karregat, die de strafschop eerst miste, mocht opnieuw aanleggen en schoot in de blessuretijd van de eerste helft de 1-1 binnen.

Bij het ingaan van de blessuretijd voor de rust leek het er niet op dat EVC nog op gelijke hoogte zou komen. Vanaf de eerste minuut was Kadoelen de bovenliggende partij, maar telkens vond de thuisploeg doelman Roy Bakker op hun weg naar een doelpunt. Na 25 minuten was het wel raak. Uit een hoekschop van Jimmy Outhuijze kopte Sergio Vlijter de 1-0 binnen. EVC hanteerde veel de lange bal en een late hoekschop leidde uiteindelijk de strafschop in.

Met een man minder besloot Van Beek direct om achterin één-op-één te spelen en verdediger Vlijter, die een week eerder nog indruk maakte in de punt van de aanval tegen ZCFC, door te schuiven. De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer en had binnen vijf minuten weer op voorsprong moeten staan. Waar doelman Bakker al in de hoek lag, kon hij nog net een teen tegen de bal krijgen om de 2-1 te voorkomen.

EVC werd naar achteren gedrukt en hoopte sporadisch via de counter iets terug te doen. Eén van die spaarzame uitvallen leverde zelfs een treffer op. Brian Rossenaar kreeg teveel ruimte en krulde de bal over Kadoelen-doelman Mike Oudshoorn heen: 1-2. Drie minuten daarna ging Yassir Azaoumi spaarzaam in de fout door onder een bal door te gaan en verschafte Rossenaar een vrije kans, oog-in-oog met Oudshoorn, waar de Edammer wel raad mee wist.

Met een 1-3 achterstand en een man minder leek Kadoelen verslagen. Toch kwamen de Amsterdammers in de 78ste minuut terug in de wedstrijd. Waar Sharif Willems na een goede individuele actie de paal raakte, was Outhuijze in de rebound wel trefzeker: 2-3. Bovendien kreeg de thuisploeg vlak daarna een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Licht contact bij Robin Hemminga was voor scheidsrechter Hemkes voldoende om de bal op de stip te leggen, maar de penalty van Vlijter werd gekeerd door Bakker.

In de slotfase moest Azaoumi ook vroegtijdig de kleedkamers opzoeken nadat hij behoorlijk gehinderd werd en “dit is toch niet normaal scheids” riep. Hemkes trok direct rood en hevig geëmotioneerd en vol ongeloof liep Azaoumi het veld af. Ondanks dat Kadoelen met negen man verder moest, ging het op jacht naar de gelijkmaker. Bryan Fleysman raakte eerst de lat en vlak daarna stond Bakker een treffer in de weg. Diep in blessuretijd gooide EVC de wedstrijd op slot. Een slap schot van Ruben Bond was Oudshoorn te machtig: 2-4.

Kadoelen-trainer Jordi van Beek hield dubbele gevoelens over aan de wedstrijd. “Wij waren de bovenliggende partij. Met elf man, met tien man en zelfs met negen man waren wij beter. We hebben gevoetbald en geknokt tot de laatste minuut. De scheidsrechter eiste onnodig een hoofdrol op. Eerst voegt hij vier minuten blessuretijd toe in de eerste helft, daarna de penalty en vervolgens een gele kaart. Als je vindt dat iemand te vroeg inloopt, prima, maar geef dan geen geel. Zeker niet als het zijn tweede is.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)