Kadoelen wint verrassend van AmstelveenHeemraad: 6-2

Kadoelen heeft goede zaken gedaan door met 6-2 te winnen van Amstelveen Heemraad. Bij rust had de ploeg van Marc Onsia al een 3-0 voorsprong te pakken. Na rust was het consolideren om via de drie counters de punten te pakken.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Amstelveen ging na het verlies van SCW met goede moed naar Amsterdam Noord. Kadoelen, na de nederlaag tegen GeuzenMiddenmeer aangeschoten wild, en Amstelveen had het idee om bij Kadoelen even de punten te gaan ophalen. Niets was minder waar. Kadoelen begon scherp aan de wedstrijd en Amstelveen kwam gelijk onder druk te staan. Na een kwartier was het Jimmy Outhuijse die Kadoelen op een 1-0 voorsprong zette, door strak binnen te schieten vanaf een metertje of 18. Een vrije trap van Donny van Geel kwam in de muur, maar Outhuijse was scherp en liet Mike Lesmeister kansloos in de hoek.

Na bijna een half uur spelen had Michael Coster Amstelveen op gelijke hoogte kunnen schieten, toen een voorzet van Luuk van Rossum prima voor zijn voeten kwam, maar zijn inzet was een metertje of 5 te hoog. Tien minuten later mocht Donny van Geel vanuit buitenspel op weg naar de goal van Amstelveen en, omdat de vlag niet omhoog ging, mocht hij door van de prima fluitende Remco Appel. Van Geel was zoals altijd doeltreffend en schoot de 2-0 binnen. Vlak voor rust werd het nog erger voor Amstelveen toen Barry Kuiper een vrije trap van bijna 20 meter zo binnenschoot. Een minuutje later slalomde Reshad Haidari door de verdediging, omspeelde Mike Oudshoorn en zag zijn inzet gestopt door Kevin Mand.

Na rust een herboren Amstelveen. En na vijf minuten een strafschop. Jochem van Leeuwen werd onderuit gelopen en de bal ging resoluut op de stip. Zakaria Madrane deed wat het al het hele seizoen doet. Scoren vanaf de penaltystip. Kort daarop twee mogelijkheden voor Amstelveen om de aansluitingstreffer te maken. Geen scherpte en de goed keepende Oudshoorn van Kadoelen stond die in de weg. Wel na bijna een uur voetballen de 4-1. Donny van Beek schoot de 4-1 binnen. In de 68e minuut werd het zelfs 5-1, nadat Amstelveen wel drie kansen om zeep had geholpen. Brian Fleisman stond aan het eind van een counter. Drie minuten voor tijd ging Robert Lesmeister over de knie en weer lag de bal op elf meter. En weer was het Zakaria Madrane die de strafschop binnen schoot. Voor de statistieken was het nog Sergio Vlijter die ver in blessuretijd de 6-2 scoorde. Gelijk floot Appel voor het laatst en had Kadoelen eindelijk weer een overwinning en kan Amstelveen zijn wonden likken en zal volgende week in de derby tegen RODA ’23 uit een ander vaatje moeten tappen.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek