Kadoelen winterkampioen na winst bij Overamstel

Op bezoek bij Overamstel kon s.v. Kadoelen deze zaterdag winterkampioen worden. Na een weifelend begin liep het uiteindelijk uit naar moeiteloze 0-3 overwinning.

Het was voor de technische staf van Kadoelen weer flink puzzelen om tot een formatie te komen door een groot aantal afwezigen: Tim Beelen, Mitchell Bijvoet, Redouan Fares, Demi Lima da Graca, Boris van Leeuwen, Landry Monni en Maurice de Ridder. Daar tegenover stond de rentree van John Bangura en de doorgeschoven onder 19-speler Nathan Asmare, die beiden vanaf de bank beginnen.

In de openingsfase is er sprake van aftasten en is er weinig opwinding voor beide doelen. Na 12 minuten is er een hoge bal voor de Overamstel-doelmond die wordt weggewerkt. De afgevallen bal wordt door Jurre de Boer van buiten de zestien ingeschoten maar doelman Tom Coulier weet met een fraaie duik ten koste van een corner zijn team voor een achterstand te behoeden. Twee minuten later is het Rik Smit namens Kadoelen die zijn doelpoging door een verdediger van Overamstel naast het doel ziet verdwijnen. Twee minuten later is Kadoelen wederom dreigend als de bal via Rik Smit, Jurre de Boer, Nicky Roele uiteindelijk bij Davy Dangeli terecht komt maar diens schot in de korte hoek wordt gepakt door Tom Coulier. Overamstel probeert op te bouwen vanaf achteruit maar uiteindelijk wordt toch vaak de lange bal gekozen. Het centrale duo van vandaag bij Kadoelen bestaande uit Donny Bos en Patrick Pigge speelt heel solide en geeft nagenoeg niks weg.

De eerste serieuze doelpoging van Overamstel komt na 27 minuten van Onno van Veen maar gaat ruim over. Ook de poging van Thomas Damen een minuut later kan Kadoelen-keeper Danny Bodemeijer niet verontrusten. Vijf minuten voor rust valt de openingstreffer als Jurre de Boer de bal aan de linkerkant inspeelt op de meegekomen Roy Dors. Roy Dors snelt langs zijn directe tegenstander en schiet de bal langs de uitgekomen Tom Coulier prachtig in de rechterbovenhoek: 0-1. Overamstel laat het hier niet bij zitten en breekt gelijk gevaarlijk door maar een prachtige tackle van Patrick Pigge verijdelt dit. Vlak voor rust krijgt Kadoelen een corner die genomen wordt door Davey Dangeli. De bal komt bij de eerste paal terecht en wordt prachtig met de hak door de inlopende Toon van der Wal getoucheerd waarna de bal in het doel van de verbouwereerde Overamstel-verdediging verdwijnt: 0-2. In de blessuretijd dreigt Nicky Roele door te breken maar hij wordt afgefloten omdat eerder een overtreding zou zijn gemaakt.

Kadoelen komt goed uit de kleedkamer en breekt na 3 minuten door via Gennerino Kom. Hij geeft voor op de meegekomen Nicky Roele maar zijn kopbal ontbeert de kracht om Tom Coulier te verontrusten. Twee minuten later is het alsnog raak als de goed opgestelde Nicky Roele alleen voor Tom Coulier komt te staan en deze koelbloedig op het verkeerde been zet en de bal de hoek inschiet: 0-3.

Voordat Davey Dangeli na 63 minuten plaats maakt voor John Bangura is Nicky Roele nog een keer gevaarlijk en wordt er nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. John Bangura is amper een minuut in het veld als hij Rik Smit in stelling brengt maar zijn schot gaat over. Inmiddels trekt zich een lichte mist over het veld op en wordt het zicht er door het ontbreken van een lichtinstallatie niet beter op. Gelukkig hebben de auto’s op de aangrenzende middenweg hun lichten aan staan evenals de verlichting op de Jaap Eden-baan. Een kwartier voor tijd is het weer Kadoelen dat gevaarlijk is wanneer Toon van der Waal met een steekbal Gennerino wegstuurt die op Nicky Roele voorgeeft maar die ziet zijn doelpoging gestuit door Tom Coulier. Inmiddels is Nathan Asmare in het veld gekomen voor Generino Kom en kan even later helaas net niet zijn hoofd zetten tegen een voorzet van Nicky Roele.

In de laatste 10 minuten gelooft Kadoelen het wel en is Overamstel nog twee keer dreigend als Casper Koolmees net naast schiet en Danny Bodemeijer fraai redt op een vrije trap van Onno van Veen. Dit is meteen het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Kadoelen boekt ondanks een aantal afwezigen een relatief makkelijke overwinning. Opvallend is dat er achterin weinig kansen worden weggeven en Danny Bodemeijer met zijn verdediging wederom de nul houdt. Aangezien zowel AGB als TOB punten verspelen gaat Kadoelen met een voorsprong van 5 punten op zowel TOS Actief als TOB de winterstop in.

Tekst en foto: Merlijn Rademaker