Kadoelen zakt door nieuwe uitglijder verder weg

De gifbeker bij Kadoelen moet helemaal leeg, maar na vijf nederlagen is het de vraag hoe diep die beker is. De Amsterdammers verloren met 2-1 bij promovendus en mede-laagvlieger Alcmaria Victrix en zakten hierdoor naar de twaalfde plaats in de zaterdag derde klasse A.

Kadoelen wilde in Alkmaar direct haar aanvallende intenties luister geven. Mitch van Ankeren werd direct het strafschopgebied in gestuurd, maar hij voerde zijn actie te ver door. De gasten bleven Alcmaria Victrix vervolgens naar achteren drukken. Tot grote kansen leidde het niet, op een schot van Sander Ebbe dat via de onderkant van de lat terugsprong na, en de thuisploeg was levensgevaarlijk in de omschakeling. Dat leverde ook na ruim een halfuur spelen de 1-0 voorsprong op. Binnen een mum van tijd waren de Alkmaarders van linksachter bij rechtsvoor, waar de voorzet door Ismael Bakni ingekopt kon worden.

Ook in de tweede helft bleef Kadoelen de aanval zoeken en Alcmaria Victrix achterover leunen. Al vrij snel kwamen de gasten op gelijke hoogte. Met een fraaie snoekduik kopte Van Ankeren de 1-1 binnen. De gelijkmaker zorgde ervoor dat Kadoelen vrijer kon voetballen. Kadoelen reeg de kansen aaneen en de 1-2 leek aanstaande. Jaouad Aarbi vond doelman Rick Hermes op zijn weg naar de voorsprong en diezelfde Hermes voorkwam met zijn voet ook dat Bryan Fleysman zou kunnen zijn.

Een aloude voetbalwet nekte Kadoelen in het slot van de wedstrijd. Bij de eerste uitval van Alcmaria Victrix na rust was het direct raak. Mike Stoop ging zeer gretig over het been van Sergio Vlijter, voldoende voor scheidsrechter Belder om een strafschop te geven. Deze werd door Stan Hermes buiten het bereik van doelman Mike Oudshoorn binnen geschoten: 2-1. Met veel fysieke kracht achterin konden de Alkmaarders deze voorsprong over de streep trekken.

Alcmaria Victrix klom dankzij deze drie punten over Kadoelen heen, dat nu op een tegenvallende twaalfde plaats staat. Volgende week kan tegen nummer voorlaatst DZS een nieuwe poging gedaan worden om een stijgende lijn in te zetten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)