Kadoelen zakt in de tweede helft door het ijs bij Geuzen/Middenmeer

Na de eerste competitienederlaag vorige week in de topper tegen AGB moest Kadoelen naar Geuzen/Middenmeer, waarvan het de heenwedstrijd eenvoudig met 5-1 had gewonnen. Davey Dangeli en Rik Smit zijn niet helemaal fit en beginnen uit voorzorg in de wissel, net als Mitch Bijvoet terwijl Gennerino Kom mag starten als linksbuiten.
Onder prettige voetbalomstandigheden start Kadoelen goed en is het in de eerste minuten dreigend middels twee keer Nicky Roele en Roy Dors. Aan de andere kant ontsnapt de nummer 17 van Geuzen, maar heeft teveel tijd nodig, waardoor Donny Bos namens Kadoelen ten koste van een corner erger kan voorkomen. Na 10 minuten lijkt Kadoelen op voorsprong te komen als Roele een bal prachtig controleert en meteen steekt op Kom. Hij schiet de bal laag langs de uitgekomen keeper Benjamin Sandel, maar de bal verdwijnt tergend langzaam langs de voor Kadoelen verkeerde kant van de rechterpaal. Na twee kleine kansen voor Geuzen is Kadoelen weer dreigend als Maurice de Ridder oprukt en de met een slimme loopactie vrij gelopen Roele in stelling brengt. Zijn schot heeft te weinig kracht om Sandel te verontrusten. Een uittrap van dezelfde Sandel komt zo in de voeten van Landry Monni maar Geuzen/Middenmeer-verdediger Marijn Boes blokt het schot van Monni ten koste van een corner.

Na 25 minuten moet Wally de Thouars bij Geuzen/Middenmeer noodgedwongen het veld verlaten en plaats maken voor Yassir Belmalha. Geuzen/Middenmeer laat zich terugzakken op de eigen helft en laat Kadoelen het spel maken en probeert via de counter toe te slaan. Nadat een volley van Monni en een vrije trap van Roele niks hebben opgeleverd, is het bijna Geuzen/Middenmeer dat de score opent maar Shrino Lee weet de bal van de lijn te halen. Aan de andere kant is het na 37 minuten wel raak. Terwijl veel spelers zich aan rechterkant bevinden, komt de bal bij Monni terecht die de bal aan de andere kant op Jurre de Boer opent. Jurre de Boer blijft heel koel en schiet de bal diagonaal in de rechterhoek langs Sandel: 0-1. Kadoelen is daarna twee keer dichtbij de 0-2 als een kopbal van de Boer uit een corner van Toon van der Waal van de lijn wordt gekopt en Sandel ten koste van een pijnlijke schouder de bal na een hard schot richting bovenhoek van Monni schitterend stopt. Zo zoeken beide teams met een 0-1 ruststand de kleedkamers op.

In de tweede helft begint Kadoelen sterk en breekt linksback Roy Dors goed door en schiet buiten bereik van Sandel keihard op de kruising. Kort daarna krijgt Kadoelen een tegenvaller te verwerken als aanvoerder Tim Beelen zich noodgedwongen moet laten vervangen door Rik Smit. Dit heeft wat omzettingen tot gevolg die niet goed uitpakken want amper 2 minuten later krijgt de nummer 10 van Geuzen/Middenmeer Joep de Kort de ruimte om door te breken en van 25 meter verwoestend met links uit te halen. Danny Bodemeijer is kansloos op de bal die schitterend in de rechter bovenhoek verdwijnt. Kort daarop weer een wissel aan Kadoelen-kant als Kom plaats maakt voor Bijvoet en ook nu weer een doelpunt hetzij dit keer aan de andere kant. Lee verovert de bal en bereikt Monni als de Geuzen/Middenmeer-verdediging onder de bal doorgaat. Monni heeft geen moeite om alleen voor de keeper het net te vinden en brengt Kadoelen weer op voorsprong: 1-2. De vreugde is van korte duur want na een hoge bal door het midden ziet de verdediging van Kadoelen er niet goed uit en kan wederom de Kort de bal in het lege doel schieten: 2-2.

Kadoelen is het echt even kwijt want het krijgt in een tijdsbestek van 4 minuten nog twee goals om de oren als Luka Huisman via een Kadoelen-verdediger en de nummer 17 van Geuzen/Middenmeer de 1-2 achterstand in een mum van tijd in een 4-2 voorsprong omzetten. Met Dangeli in plaats van Van der Waal gaat Kadoelen op zoek naar aansluitingstreffer. Monni is daar dichtbij maar zijn schot levert niet meer op dan een corner. Doordat Kadoelen probeert de aansluitingstreffer te forceren, ontstaan er de nodige ruimtes en na 75 minuten weet Geuzen/Middenmeer hiervan te profiteren. Bodemeijer weet in eerste instantie nog redding te brengen op een schot van De Kort maar op de rebound van Anu van Dulfhuizen die binnenkant paal binnenschiet moet hij het antwoord schuldig blijven. Kadoelen geeft het niet op en krijgt nog kansen via twee kopballen van De Boer en schoten van Roele en Smit maar die leveren niks op. De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg bij Kadoelen want 2 minuten voor tijd kan Huisman namens Geuzen/Middenmeer de eindstand op 6-2 bepalen.

Kadoelen zakt door de nederlaag af naar plaats vier en speelt volgende week tegen ZSGOWMS. Geuzen/Middenmeer blijft in de middenmoot en ontvangt volgende week Atletico Club Amsterdam.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!