Kai Meeuwsse (SDZ) mikt op persoonlijk puntenrecord

Kampioen SDZ heeft de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen niet kunnen vieren met een overwinning. De ploeg van Kai Meeuwsse verloor met 0-1 van SCH’44, dat hierdoor de derde periodetitel voor het grijpen heeft in de zondag tweede klasse B.

Een week na het behaalde kampioenschap bij Kampong gunde Meeuwsse speeltijd aan de spelers die dit seizoen weinig in actie waren gekomen. Zo stond Lennart Bril, de matchwinner van vorige week, in de basiself met onder meer Jamal Lachkar en Lucas van Straalen. Binnen drie minuten hadden de Amsterdammers al aan de leiding kunnen komen. Cerezo Hartgers verzuimde dit na een goede actie. Een kleine twintig minuten later slaagde SCH’44 hier wel in via Steve Blokland.

Vlak voor rust leken de bezoekers uit Harmelen de voorsprong zelfs te verdubbelen. SDZ-doelman Robin Thiel wilde daar niet aan meewerken en pakte een strafschop. Tijdens de pauze probeerde Meeuwsse de zaken op scherp te zetten. “Er was een feestje geregeld, druk langs de lijn, dus we wilden niet verliezend het veld afgaan. Na de rust heeft SCH’44 niets meer te vertellen gehad. Ze zijn met hun kont in de zestien blijven hangen. Wij hebben er vol voor gespeeld, ook een prima pot neergelegd, maar helaas verloren.”

Daarmee kwam er een einde aan de zegereeks van zes wedstrijden op rij. Met nog één speelronde te gaan (volgende week op bezoek bij Pancratius, red.) staat de teller van de Amsterdammers op zestig punten, evenveel als het vorige kampioensjaar in de derde klasse. Volgens Meeuwsse heeft SDZ meer om voor te spelen dan alleen de sportieve plicht en eer. “Ik ben ooit een keer kampioen geworden met 62 punten, dus ik wil heel graag een nieuw record neerzetten met 63 punten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.