Kaj de Jong (Ouderkerk) legt Schoten over de knie

Door een knappe zege op bezoek bij Schoten heeft Ouderkerk iets meer afstand van de onderste plaatsen in de zondag derde klasse C genomen. De ploeg van Lex van der Horst won aan de hand van Kaj de Jong met 2-4 van de nummer drie.

Halverwege had de vleugelaanvaller het verschil al gemaakt. In de vijfde minuut onderschepte De Jong de bal, omspeelde drie man en schoot vervolgens fraai raak. Twintig minuten later bracht Jelle van Barneveld de jongeling in scoringspositie en maakte hij geen fout voor de 0-2 ruststand. Net als vorig seizoen (1-6, red.) kende Ouderkerk ook nu weinig problemen met Schoten.

In de zestigste minuut voltooide De Jong zijn hattrick na goed voorbereidend werk van Sander Couperus, die de bal vanaf de rechterkant voor het doel trok. Schoten gaf zich nog niet gewonnen en de jacht op de aansluiting werd beloond. Lennaert Stuur profiteerde van een inschattingsfout van Ouderkerk-doelman René de Jong en vijf minuten voor tijd kwam de thuisploeg via Robin de Ridder zelfs helemaal terug in de wedstrijd: 2-3.

Dat was echter van korte duur, want door een rode kaart voor Joey Blom wegens commentaar op de leiding moest Schoten de wedstrijd uitspelen met tien man. In alle hectiek pikte Couperus zijn doelpunt nog mee om het duel definitief in het slot te gooien: 2-4.

Volgende week moet Ouderkerk opnieuw voor een uitwedstrijd richting Haarlem, wanneer het op bezoek gaat bij United/DAVO. Die ploeg heeft slechts één punt meer. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: HAV | Ouderkerk-uitblinker Kaj de Jong