Kampioen op klompen! HBOK wint de titel na bloedstollende ontknoping

HBOK heeft zaterdagmiddag op eigen veld de titel in de Tweede klasse A veroverd. De Zunderdorpers wonnen zelf 2-1 van Wartburgia, dat voor het duel al zeker was van deelname aan de nacompetitie om lijfsbehoud.

De stemming zat er vroeg en goed in bij HBOK. Het parkeerterrein was vol en de bier tap al bijna leeg vóór de wedstrijd tegen Wartburgia. Voor de bezoekers stond er weinig meer op het spel, maar de gastheren waren bij winst kampioen.

HBOK begon goed en zette Wartburgia vast op hun eigen helft. Toch leidde het nauwelijks tot grote kansen; naast een schot over en een gevaarlijke kopbal van Dennis Kaars viel er weinig sensationeels te zien. Wartburgia, hoewel verdedigend sterk, was eenmaal op de helft van de tegenstander erg onzorgvuldig, maar kreeg via de onvermoeibare Joep de Kort toch wat kansen.

Kranige weerstand van Wartburgia

De goed leidende Roelof Luinge kreeg het voordeel van de twijfel bij de 1-0 na ruim een half uur. Coryfee Rinus Israël mompelde weliswaar ‘hebben ze de regels veranderd?’, maar een situatie met een flinke geur van buitenspel mocht van de ervaren referee door, waarna Davey Claus de bal voor het intikken had.

De 2-0, een paar minuten later, was een stuk fraaier met een aanval over een paar schijven die als een mes door de Wartburgia-boter sneed. Claus gaf voor en, zoals zo vaak dit seizoen, stond Kaars op de goede plek.

Gedwongen door de 2-0 achterstand gingen de bezoekers wat aanvallender spelen en daarmee werd het een leuk kijkspel, met kansen over en weer. Toen HBOK weigerde de 3-0 te maken door een paar reuzenkansen te missen, werd het talrijke publiek toch wat nerveuzer. En toen het zo’n acht minuten voor tijd 2-1 werd, na een mooie assist van De Kort die door Chet Bakker goed werd binnen geschoten, kon je een speld horen vallen in Zunderdorp en omgeving. Het zou toch niet…?  Een ziedend afstandsschot van opnieuw De Kort werd goed gestopt door keeper Desly Jong en daarna werd het aftellen… na precies 93 minuten floot arbiter Luinge voor het einde en kon de tractor met de platte kar het veld oprijden: HBOK was kampioen!

Kampioenen

Het bleef nog lang onrustig in Zunderdorp, waar naar het schijnt niemand van het kampioensteam verdronken is na de collectieve duik in de boerensloot naast het veld.

Kijk hier voor de uitslagen en de eindstand in zaterdag 2A

Tekst en foto’s: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)