Kampioenschap kan Hoofddorp (zat) bijna niet meer ontgaan

De titelstrijd in de zaterdag vierde klasse B is zo goed als beslist. Er moet aardig wat gebeuren als koploper SV Hoofddorp zich volgende week geen kampioen kroont. Op dit moment bedraagt de voorsprong op achtervolger VVC drie punten, terwijl er dit seizoen nog drie punten te vergaren zijn. Het doelsaldo is in het voordeel van Hoofddorp, want dit verschil is 13 treffers.

Tegen Haarlem Kennemerland haalde Hoofddorp uit: er werd met 4-0 gewonnen. De thuisploeg was ook de bovenliggende partij. Haarlem Kennemerland werd achteruit gedwongen door een fris spelend Hoofddorp. Wel stond gedurende de eerste helft het vizier nog niet op scherp. Hierdoor werden de mogelijkheden weinig omgezet in doelrijpe kansen. Linksbuiten Mitch Meulenbroek stichtte veel gevaar en was een plaag voor zijn tegenstander. Bij Hoofddorp stond de ervaren Martijn Tjon-A Njoek in de spits, maar hij werd zeer fel op de huid gezeten door Sheldon Kakaire. De spits dacht Hoofddorp ook op voorsprong te kunnen brengen. In een rappe omschakeling passte Olaf Schell naar Tjon-A Njoek, maar het werd een rollertje. Hier kon Tjon-A Njoek niet uithalen. De thuisploeg pepte zichzelf op, want de openingstreffer moest nu echt gaan vallen.  Voor rust legde Schell af op Jeroen Veltenaar die eenvoudig binnen werkte.

Het scorebord sloeg na de pauze op hol, waardoor er opeens een tussenstand van 97-0 werd weergegeven. Met deze uitslag was het voor achtervolger VVC knap lastig geworden. Net toen het bord naar de correcte tussenstand werd teruggebracht, werd er gescoord. Meulenbroek werd uitstekend bediend en kon de 2-0 binnenwerken. Wel dacht Haarlem Kennemerland de aansluitingstreffer te maken, maar de inzet verdween over. Een andere gevaarlijke aanval van de bezoekers ging voorlangs het doel van Hoofddorp-keeper Donovan Partosoebroto. Tien minuten voor tijd besliste Hoofddorp het duel: Davy de Bruijn kon de derde treffer binnen werken. Waarna Tjon-A Njoek in de blessuretijd ook nog zijn doelpunt meepikte: 4-0.

Volgende week neemt Hoofddorp het op tegen Waterloo. Waar, naar alle waarschijnlijkheid, het kampioenschap wordt binnen gehaald.