Home / Algemeen / Kansen missend Hoofddorp laat bij Zaanlandia punten liggen

Kansen missend Hoofddorp laat bij Zaanlandia punten liggen

Het lukt Hoofddorp nog niet om in de zondag eerste klasse met de wisselvalligheid af te rekenen. De ploeg van Jethro Abram pakte weliswaar na twee nederlagen een punt op bezoek bij Zaanlandia, maar deed zichzelf hier eigenlijk mee tekort: 1-1.

Voorafgaand aan het bezoek aan de promovendus had Abram ingegrepen, na verliespartijen tegen NVC en Velsen (allebei 3-0). Er stond een nieuw aanvalstrio opgesteld: Revelinio Vermeer – Kobina Plange – Lars van Rijn. Dat ging ten koste van Sergio Comvalius, Sven Wierda en Mohamed Chih, die op de bank begonnen. De wijziging wierp vrij snel zijn vruchten af: na zes minuten opende de van AFC’34 teruggekeerde Plange de score.

Dat Hoofddorp vervolgens liet liggen de zege definitief veilig te stellen, konden de gasten zichzelf aanrekenen. “We hielden Zaanlandia in leven door onze kansen niet af te maken, want daar hebben we echt genoeg mogelijkheden voor gehad”, zei Abram. Zo werd drie keer voor eigen succes gegaan, terwijl afleggen op een medespeler veel succesvoller zou zijn geweest, en Zaanlandia-doelman Terry Bosma redde fraai op een schot van Vermeer.

De thuisploeg strafte Hoofddorpse missers na ruim een uur spelen af met een gelijkmaker van Reino Kok. Even later voorkwam de paal erger voor de bezoekers, terwijl de ingevallen Wierda aan de andere kant van het veld vrij voor Bosma faalde. Hoofddorp nam slechts een punt mee uit Zaandam en dat hadden er volgens Abram veel meer moeten zijn. “Wij hebben hier twee punten laten liggen.”

Met slechts negen doelpunten in evenzoveel wedstrijden heeft Hoofddorp een klein scoringsprobleem. Daar wijt Abram ook de wisselvalligheid (tien punten) aan. “Als je wedstrijden wil gaan winnen, moeten die statistieken omhoog. Maar ik verwacht echt dat het balletje een keer goed valt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Harry Kho