Kansen missend JOS/Watergraafsmeer veroordeeld tot nog een jaar eerste klasse

Het nacompetitie-avontuur van JOS/Watergraafsmeer is gestrand in de halve finale. De ploeg van vertrekkend trainer Roy van der Mije was tegen HVCH heer en meester, kreeg in de tweede helft zes opgelegde kansen, maar stond uiteindelijk met lege handen: 1-2. “Het was het verhaal van het seizoen in een wedstrijd. Wij de kansen, zij de overwinning en dat is uiteindelijk wat telt.”

In de zevende minuut waren de Amsterdammers voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Raymond Fafiani werd door niemand aangeraakt en verdween bijna achter HVCV-doelman Brian Vialle. Een kwartier later mikte Tiago dos Santos uit een voorzet van Reggie Schaap hoog over. Ook linksback Gairvyno Zeefuik was dicht bij de openingstreffer, maar zijn afstandsschot ging een meter naast het doel.

Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen. Een afgeslagen hoekschop werd door Joey Vissers opnieuw voor het doel gebracht, waar Robin Knapp klaar stond om de 0-1 te maken. Het antwoord van JOS/Watergraafsmeer volgde acht minuten later. Dos Santos werd na een mooie combinatie in staat gesteld om de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1.

Na een gelijkwaardige eerste helft nam JOS in de tweede helft het heft in handen en waren de Amsterdammers duidelijk een maatje te groot voor de bezoekers uit Heesch. Een voorsprong bleef uit. Met name Davey Claus, genomineerd voor talent van het jaar, zal vanavond nog wel eens wakker schrikken van de gemiste kansen: in kansrijke positie recht op Vialle, een afstandsschot gepakt en even later vrij voor het doel hoog over.

In de 83ste minuut kreeg ook Lionel Frederik zelf nog een enorme mogelijkheid om te scoren. Op twee meter van voor het doel kreeg hij de bal er niet in. Vervolgens trad een eeuwenoude voetbalwet in werking. Uit een counter tekende Jordy Veld voor de onverdiende 1-2. Schaap kon de thuisploeg weer op gelijke hoogte brengen, alleen ging zijn schot huizenhoog over. Een opstootje zorgde ervoor dat HVCH het duel met tien man moest eindigen – Yannick van den Berg kreeg zijn tweede gele kaart – al kwam de overwinning voor de bezoekers niet meer in gevaar.

Volgens Van der Mije was het een enorme deceptie dat de Amsterdammers niet verder zijn in de nacompetitie. “Ik heb in de tweede helft het beste JOS onder mijn leiding gezien, alleen ontbrak het aan doelpunten. We hebben vier honderd procent kansen gekregen en zij slaan uit één moment wel toe. Het lukte gewoon niet om een doelpunt te maken. Het was een wedstrijd die ik helaas al vaker hebben gezien.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt