Kansenregen helpt Arsenal niet naar volgende ronde in nacompetitie

Zaterdag werd duidelijk dat Arsenal in de nacompetitie ging uitkomen. Alleen het avontuur voor een plek in de eerste klasse zit er alweer op. In de eerste ronde kwam Jong Holland op bezoek in Amsterdam. Ondanks de vele mogelijkheden aan de zijde van Arsenal, won Jong Holland op Sportpark de Schinkel. Het werd 1-2 voor de bezoekers.

In de beginfase van het duel werd er afgetast. Beide ploegen zochten naar een opening in de defensie van de tegenstander. Alleen deze gaten in de defensie werden vakkundig dichtgehouden. Totdat halverwege de eerste helft de verdediging van Arsenal schutterde. Hierdoor kon Sam van de Kamer eenvoudig de bal achter Arsenal-keeper Maringho Kortlevers schieten: 0-1. Toen de achterstand een feit was, ging Arsenal met meer druk naar voren spelen. En kansen waren er ook te noteren. Een schot van Kobe Wielkens ging over. Waarna een voorzet van Shadi el Sabrouty voorlangs ging. Na een corner kopte Kiet Versluys netjes via de grond richting doel, alleen stuiterde de bal te hard omhoog. Met een 0-1 tussenstand floot arbiter Lizzy van der Helm voor de rust.

Na de thee trok er een Arsenal-storm over het veld. Trainer Imro Wielkens had er waarschijnlijk peper ingestopt, want Arsenal zocht gelijk het doel van de bezoekers. Een grote kans kon door Kobe Wielkens niet worden verzilverd, hij kwam een teenlengte te kort om de gelijkmaker te scoren. Twee minuten later wederom een mogelijkheid voor spits Kobe Wielkens, hij schoot hard tegen de Jong Holland-goalie. Ook bracht El Sabrouty nogmaals een bal gevaarlijk voor, alleen een teamgenoot wist er niet tegenaan te lopen. Hier had Arsenal zeker gelijk moeten maken, want het waren reusachtige kansen. Het cliché ‘Ze weten het niet meer!’ werd langs de lijn geroepen en dat was waar. De bezoekers waren het volledig kwijt en schoten zo snel mogelijk de bal weg. Uiteindelijk ging de storm liggen en kon Jong Holland er een paar keer gevaarlijk uitkomen. Alleen het vizier stond ook niet op scherp. 

Slotfase brak aan en Arsenal keek nog steeds tegen een achterstand aan. Na meerdere dreigende situaties in het strafschopgebied van Jong Holland, wist sterkhouder Junior Toretta de 1-1 tegen de touwen te koppen. De Amsterdamse vreugde was echter van korte duur. In anderhalve minuut lag de bal er aan de andere kant in. Na een vrije trap voor Jong Holland wisten de gasten op 1-2 te komen. Arsenal ging steeds meer risico nemen, want op basis van het vertoonde spel was een verlenging meer dan verdiend. Doordat de ploeg risico nam, liep het ook bijna in het mes. Een kanonskogel van de Jong Holland spatte uiteen tegen de paal.

Een Arsenal offensief werd eruit gegooid, om zo toch de gelijkmaker te kunnen forceren. Echter hield de defensie van Jong Holland stand. Na meerdere minuten blessuretijd floot arbiter Van der Helm voor het eind van de wedstrijd. De spelers van Jong Holland vlogen elkaar in de armen, zij gaan door in de nacompetitie. Zaterdag wacht FC Breukelen op Jong Holland. Bekijk hier de overige wedstrijden uit de nacompetitie.

Bekijk hier de foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)