Home / Algemeen / Kay Hilverink (De Dijk) gaat graag de concurrentiestrijd onder de lat aan bij OFC

Kay Hilverink (De Dijk) gaat graag de concurrentiestrijd onder de lat aan bij OFC

De Dijk ziet ook doelman Kay Hilverink na de degradatie vertrekken. De negentienjarige sluitpost kiest voor OFC om op Derde Divisie-niveau actief te blijven. Daarmee bewandelt hij dezelfde weg als Bilal Amarzagouio.

Hilverink is ervan overtuigd dat hij in Oostzaan meer stappen in zijn ontwikkeling kan zetten, ook al wacht hem een zware concurrentiestrijd met Atam Koroglu en Brian van der Werff. “Aan mij om die aan te gaan en te laten zien wat ik waard ben”, zegt de jonge doelman. “Natuurlijk speelt het een kleine rol dat OFC in de Derde Divisie speelt. Ook omdat zij voor promotie gaan. We spelen echt ergens om, dat is sowieso leuk.”

Dit seizoen was hij officieel nog A-junior, maar stond al dertien keer onder de lat in de Derde Divisie zaterdag. Het voormalig talent van Almere City FC en ADO Den Haag was bezig aan zijn tweede jaar in Amsterdam-Noord. “Ik had niet echt garantie op speeltijd en ze hebben met Lassane (Nikiema, red.), die het hele seizoen geblesseerd was, een andere keeper. Bovendien is er voordat ik heb aangegeven te vertrekken nog een doelman bijgekomen. Daardoor dacht ik: waarom zou je dat doen als je al twee keepers hebt?”

De sluitpost weet dat hij in Oostzaan een serieuze kans krijgt om zichzelf te bewijzen, tijdens de voorbereiding of wanneer één van de keepers door omstandigheden zal ontbreken. “Het zal zeker geen gemakkelijke strijd worden. Maar hoe meer concurrentie, hoe beter je wordt. Je gaat ook steeds meer van jezelf vragen. Ik denk dat het een heel leerzaam seizoen zal worden.”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend