KDO en RODA ’23 schieten weinig op met gelijkspel

Voor KDO en RODA ’23 was het onderlinge treffen niet alleen de hervatting van de competitie, maar meteen een belangrijk duel. KDO kon bij winst aansluiten bij de middenmoot, RODA ’23 kon afstand nemen van de degradatiezone. Beide ploegen slaagden daar niet in: 1-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

KDO nam gelijk het initiatief op het hobbelige grasveld in De Kwakel. Veelvuldig werd Jesse Stange gezocht aan de linkerkant van het veld en in de 5e minuut leidde dit bijna tot de openingstreffer. Eén op één met de doelman wist laatstgenoemde het schot van Stange overtuigend tegen te houden. Even later schoot Mathijs van Rijn de bal in kansrijke positie net over. Het eerste wapenfeit van RODA ‘23 was in de 15e minuut toen Augustine Yeboah op Jesper Oudshoorn sutuitte. Vijf minuten later gleed Timo Kas uit in zijn eigen zestienmetergebied en kreeg pardoes de bal tegen zijn onderarm. Scheidsrechter van Hamersveld beoordeelde dit terecht als hands, waardoor de Bovenkerkers een strafschop kregen. Middenvelder Guitink ging achter de bal staan en schoot strak en hard de 0-1 binnen in de linkerhoek. Verder was het spel aan beide kanten slordig, al was KDO een paar minuten voor rust dicht bij de gelijkmaker. Met een fraaie redding wist doelman Bungener de inzet van Bart Hoving uit zijn doel te houden.

Snel na rust viel de gelijkmaker alsnog. Joris Kortenhorst ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en wist met een steekbal Stange te bereiken. Stange bediende Mathijs van Rijn vervolgens op maat, die de bal met een ‘punter’ hard in het doel schoot, 1-1. KDO voerde de druk op de verdediging van RODA ‘23 verder op na de gelijkmaker en bijna leidde dit in de 52e minuut tot een doelpunt van Hoving. De Kwakelaars bleven vooral veel strijd leveren en in de 65e minuut had Mathijs van Rijn de 2-1 voor het binnenkoppen, maar op vijf meter afstand kwam wederom de sluitpost van RODA ‘23 als winnaar uit de strijd. Beide ploegen leken in de slotfase genoegen te nemen met gelijkspel, al had Oudshoorn nog een belangrijke redding in huis op een afstandsschot.

Door dit gelijkspel blijft het verschil tussen beide ploegen drie punten.