KDO is Zeeburgia de baas in inhaalduel

Na de nipte 1-0 winst van vorige week tegen rode lantaarndrager DIOS, mocht KDO afgelopen zondag opnieuw thuis aantreden. Ditmaal kwam Zeeburgia uit Amsterdam-Oost op bezoek in De Kwakel voor een inhaalduel. In deze inhaalwedstrijd kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over zijn ervaren verdedigers Roy Verkaik en Menno Lingeman.

Van meet af toonde KDO lef en wilskracht tegen de degradant uit de eerste klasse van vorig seizoen. In de 4e minuut kwam KDO al op voorsprong. Eerst redde de atletische doelman van Zeeburgia nog op een inzet van Mathijs van Rijn, maar in de rebound wist Bart Hoving alsnog de 1-0 binnen te schieten. Hierna lieten de behendige Amsterdammers regelmatig zien over veel individuele kwaliteit te beschikken. KDO wist Zeeburgia echter in bedwang te houden door de bezoekers weinig ruimte te gunnen en veel persoonlijke duels te winnen. Na een klein half uur spelen voorkwam doelman Jesper Oudshoorn de 1-1, toen hij één op één met een Amsterdamse aanvaller, als winnaar uit de strijd kwam. Vijf minuten later ontsnapte KDO opnieuw toen de spits van Zeeburgia de bal van dichtbij overschoot. Even later ging beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor KDO.

Na rust ging Zeeburgia nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de hardwerkende Kwakelaars hielden stand. Met name de backs Max Wessels en Mitchel Smits zaten continu ‘kort op de man’, waardoor de Amsterdamse buitenspelers amper in het spel voorkwamen. In de 62e minuut nam Raymond de Jong een wijs besluit door Thijs Plasmeijer in te brengen ten koste van Jim Klijn. Jim ontsnapte enkele minuten hiervoor aan een rode kaart, na een harde overtreding op een middenvelder van Zeeburgia. Zeven minuten later werd er, zo’n twintig meter voor het doel, een overtreding gemaakt op Mathijs van Rijn. Scheidsrechter Snoek paste de voordeelregel toe, waardoor Joeri Stange alleen op doel kon aflopen. Stange, wederom acterend als linksbuiten, behield het overzicht en schoot bekwaam de 2-0 tegen de touwen.

Na deze tweede Kwakelse treffer gaf Zeeburgia zich niet zo maar gewonnen en ging het georganiseerd op jacht naar de aansluitingstreffer. Het elftal van oud-prof Menno Willems (o.a. Ajax, Vitesse en Den Bosch) kreeg twee goede mogelijkheden om de 2-1 te maken. Eerst redde Jesper Oudshoorn vakkundig en een aanval later spatte de bal via de onderkant van de lat uit het Kwakelse doel. Geen tegendoelpunt dus voor KDO en aanvallend bleven de Kwakelaars loeren op de spaarzame kansen die er kwamen. In de 80e minuut wist Joris Kortenhorst met een dieptebal Mathijs van Rijn te bereiken. De zeer actieve Mathijs nam de bal aan, keek waar de keeper stond en zorgde voor de 3-0 voor KDO en de beslissing van deze wedstrijd. Na ruim negentig minuten floot de scheidrechter af en was de derde Kwakelse overwinning van het seizoen een feit.

Door deze driepunter passeert KDO Zeeburgia op de ranglijst en stijgt het naar de tiende plaats. Aankomende zondag kan KDO een volgende stap zetten richting de middenmoot als FC Weesp de tegenstander is. In Weesp treedt KDO dan aan tegen de nummer 13 in de 2e klasse B, die dit seizoen nog niet heeft gewonnen. Zeeburgia ontvangt komende zondag middenmoter Theole.