KDO onderuit in Soest

KDO roeit met de riemen die het heeft, onderuit in en bij Soest

Veel trainers zien de hoge voorzet vanaf de flank als een van de belangrijkste aanvalsstrategieën in de jacht op goals. Bas Dreef, trainer/coach van SO Soest behoort ook tot die groep. Sterker nog, hij ziet de voorzet door de lucht als een bijzonder effectief middel om tot scoren te komen. Voetbal door de as van het veld, laat de buitenspelers inschakelen gecombineerd met heel veel loopacties in de diepte.

In niets blijkt dat de Soester formatie lange tijd hekkensluiter was in de zondag tweede klasse. Met drive, spirit, aanvalsdriften en een uitgekiend plan wordt menig tegenstander de stuipen op het lijf gejaagd. Daar weten ploegen als RODA’23, ZSGOWMS, SCPB’22 en Martinus inmiddels alles van.

Vandaag moest KDO (noodgedwongen) de zestienjarige doelman Roy van der Knaap op te stellen, aangezien er drie andere keepers door pech en blessures niet beschikbaar waren. De charme van het dorpse, tegelijk ook onrust in de verdediging van KDO met al deze wisselingen. Van der Knaap hield zich de gehele wedstrijd knap staande (soms met wat kunst en vliegwerk), en leverde wat kolderieke momenten op voor het doel. De tekortkoming van Soest was, dat het meer dan een half uur duurde voordat de eerste poging tussen de palen gelanceerd werd. Maar dat was ook de kwaliteit van KDO, dat het centrum potdicht hield en Soest dwong over de flanken te spelen. Laat dit nu net ook hun kracht zijn.

Van der Knaap toonde veel lef vandaag

Opbouwen is nooit een doel, maar een middel. Dat spelprincipes vanuit een visie dus wat op moeten gaan leveren in de vorm van doelpunten en punten voor de ranglijst. Soest verslikte zich in die opbouw, maakte een overtreding en Wesley Kleijn schoot van 11 meter raak: 0-1.

Nadat Soester Jim van den Berg met een rake kopbal uit een klassieke voorzet van een echte rechtsbuiten had binnengekopt (1-1) moest KDO verder in de achteruit. Toch kwam KDO nog voor rust, via Kleijn, opnieuw op voorsprong. Een mooi uitgevoerde counter, daar viel niets op af te dingen. Met een pegel onderkant lat stond het zowaar 1-2. Geen onverdiende ruststand trouwens…..

KDO werd na rust met de rug tegen de muur gezet, kon geen kant meer op. Olav Kuus haalde kiezelhard uit en zo zijn team naast KDO op het scorebord zette (2-2). Het slotakkoord was voor Soest-invaller Bryan Saas, die knap binnenwerkte. Een verdiende voorsprong, al moest de Soester ploeg heel diep gaan en zelfs nog billenknijpen. Door drie grote momenten voor Max van der Weijden had het anders kunnen lopen. KDO had er met de winst van door kunnen gaan, of minstens gelijkspelen. Maar dát telt niet. Zo bleef het 3-2.

Edwin Reder, trainer/coach van KDO: “We hebben een behoorlijk jasje uitgedaan dit seizoen en ook met de keepers hebben we pure pech. Dat we vandaag een zestienjarige jongen van onze JO18 moeten opstellen, zegt genoeg. Hij heeft het echt goed gedaan. Zelf konden we niet veel meer dan achteruit lopen. De ruimtes tussen de linies waren ook groot, Soest speelde dat goed uit. Ik ben tevreden over de inzet, maar we zitten in de hoek waar de klappen vallen. Dat is wel duidelijk.”

Edwin Reder, trainer KDO

Bas Dreef, de tevreden trainer van Soest: “We krijgen al tijden de complimenten voor ons goede spel, maar die heb ik liever niet van de tegenstander als ze hier of elders dan toch met de punten weglopen. We moeten onszelf ook belonen en dat deden we vandaag.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO