KDO strikt Mark Wietsma als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen

Mark Wietsma is met ingang van volgend seizoen hoofdtrainer van KDO. Dat heeft de club laten weten.

Begin december maakte KDO bekend dat de club en Raymond de Jong na dit seizoen na negen jaar uit elkaar gaan. Vervolgens is de Kwakelse selectie proactief op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Onder leiding van technisch coördinator Maurice Bartels is de selectieprocedure zorgvuldig opgestart. Meerdere serieuze kandidaten meldden zich in sneltreinvaart bij de Kwakelse tweedeklasser. Uiteindelijk waren zowel de technische staf als een afvaardiging van spelers overtuigd van de kwaliteiten van de jonge en ambitieuze Mark Wietsma.

Ervaring

Wietsma zal voor velen niet als bekende naam in de oren klinken. De trainer is 30 jaar oud en is woonachtig in het centrum van Utrecht, samen met zijn vriendin en zoontje (1). In het dagelijkse leven is Mark sportdocent op de MBO-opleiding ‘sport en bewegen’ in Hilversum. Vanaf zijn achttiende kwam hij in aanraking met het trainersvak bij de jeugd van Zuidvogels en Huizen. Zo was Mark onder meer in het seizoen 2011-2012 trainer van de B1 van Huizen die op dat moment in de Tweede Divisie actief was.

Vanaf het seizoen 2014-2015 werd de leergierige Wietsma aangesteld als trainer van de A1 van Argon. Eveneens was hij assistent-trainer van het eerste elftal. Drie seizoenen heeft hij beide functies succesvol bekleed. Hij werkte toen ook samen met KDO-speler Jesse Stange en KDO-leider Johan Stange. Na zijn periode bij Argon was Mark één seizoen actief bij Legmeervogels als trainer van de J019-1 en als assistent van het eerste elftal. Op dit moment is Mark voor het tweede seizoen op rij assistent-trainer van eersteklasser Roda’46 in Leusden. Daarnaast is hij assistent-trainer van J016-1 bij eredivisieclub Sparta. Tot slot hoopt hij in mei 2020 zijn TC1 UEFA A diploma af te ronden, waarna hij zelfs een tweededivisieclub zou mogen trainen.

Vernieuwend

Mark Wietsma staat in De Kwakel als hoofdtrainer van een eerste elftal voor het eerst op eigen benen. KDO wil Mark de kans geven om zich verder als trainer te ontwikkelen en is enthousiast over zijn gestructureerde en vernieuwende (onder meer digitalisering door videomateriaal te gebruiken) manier van coachen. Hij wil de selectie planmatig training gaan geven, waardoor spelers individueel én als team tactisch en fysiek worden ontwikkeld. Mark hecht veel waarde aan de samenwerking tussen de staf en spelers, waarbij ieder persoon geaccepteerd en ingezet wordt op zijn kwaliteiten. Bovendien heeft hij oog voor het plezier en is hij aangenaam verrast over de positieve energie vanuit de spelersgroep tijdens zijn sollicitatiegesprek.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO