KDO verslaat DCG en vindt aansluiting bij middenmoot

Zondag stonden KDO en DCG tegenover elkaar in Zondag 2b. KDO is de afgelopen weken bezig aan een opmars, na een moeizame seizoensstart. DCG begon het seizoen juist heel goed en draait de afgelopen weken wat minder. KDO bracht de ploeg van Senel Cebar zondag de derde nederlaag op rij toe: 1-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

In de eerste helft had DCG veelvuldig balbezit, maar echt gevaar kon het elftal van Senel Cebar niet stichten. De Kwakelse defensie stond namelijk als een huis en gaf nauwelijks ruimte weg aan de individueel sterke Amsterdammers. Aanvallend werkte KDO hard, maar ook de verdediging van DCG was alert, waardoor er nauwelijks hoogtepunten te noteren waren tot aan de 35e minuut. Vanuit een corner van Jim Klijn kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Joeri Stange. Stange nam de bal op zo’n 20 meter van het doel aan en schoot de bal hard en knap in de rechterbenedenhoek, 1-0. Dit was logischerwijs een enorme opsteker voor de Kwakelaars en tien minuten later werd met deze stand ook de rust bereikt.

In de tweede helft nam de druk op het Kwakelse doel langzaamaan toe, terwijl KDO gokte op een succesvolle uitbraak. Doordat de 1-0 stand steeds langer op het scorebord bleef staan, werd DCG steeds temperamentvoller. Het werd uiteindelijk een verhitte tweede helft, met overtredingen en gele kaarten aan beide kanten. In een alles of niets offensief van de gasten bezweek KDO niet onder de druk. Zeker toen Jesper Oudshoorn in de blessuretijd tot twee keer een goede redding in huis had, werd de overwinning over de streep getrokken.

Dankzij opnieuw een zege sluit KDO nu aan bij de middenmoot. Volgende week gaan de Kwakelaars op bezoek bij Kampong. DCG ontvangt dan koploper Pancratius.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG