KDO wint overtuigend van Altior in tweede bekerwedstrijd

Na de ruime 4-0 nederlaag van vorige week zondag tegen Hoofddorp, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Altior. In De Kwakel, wilde de ploeg van trainer Raymond de Jong, er alles aan doen om nog kans te maken op de volgende ronde in het bekertoernooi. Zowel de nummer 1 als 2 gaan immers door naar de 2e ronde. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen, vanwege het overlijden van oud-selectiespeler van KDO Leo Klijn. Na een kort ziekte bed is hij helaas op 54-jarige leeftijd gestorven.

In de eerste helft kwam KDO voetballend goed voor de dag. Door verzorgd positiespel en vlotte combinaties moesten de gasten uit Langeraar veelvuldig hun meerdere erkennen. In de 9e minuut was het dan ook niet gek dat de Kwakelaars op voorsprong kwamen. Na een goed opgebouwde aanval van achteruit, was het uiteindelijk Thijs Plasmeijer die Sven Vlasman op zijn hoofd wist te bedienen. De vrijstaande Vlasman kopte bekwaam de 1-0 tegen de touwen. Vijf minuten later zorgde een corner van Jim Klijn voor paniek achterin bij Altior. In de kluts had Bart Hoving vervolgens het laatste woord en schoot van dichtbij de 2-0 binnen. In de daaropvolgende hoekschop was Erik Verbruggen dichtbij de derde Kwakelse treffer, maar zijn kopbal belandde op de rechterpaal. Na een half uur spelen viel alsnog de 3-0 voor KDO, nadat de Langeraarse verdediging volledig werd uitgespeeld. Mathijs van Rijn was met een voorzet vanaf de rechterkant de aangever op Thijs Plasmeijer, die van dichtbij de 3-0 binnentikte. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft zakte spelniveau bij KDO bij vlagen weg. Met enkele wissels in het veld, was het slotakkoord alsnog voor de Kwakelaars. In de 87e minuut maakte Bart Hoving met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied de 4-0. En vlak voor tijd wist invaller Niels Ruhe met een prachtige stift de doelman van Altior te verschalken, 5-0.

Door deze riante overwinning is KDO van de 4e naar de 2e plaats in de poule gestegen. Zowel Aalsmeer (zaterdag) als KDO hebben nu drie punten behaald uit twee wedstrijden. Het doelsaldo van KDO is +1 (5-4) en van Aalsmeer +0 (3-3). Aankomende zaterdag spelen beide ploegen om 14:30 uur tegen elkaar in Aalsmeer. KDO heeft hierbij genoeg aan een gelijkspel tegen de degradant uit de eerste klasse van vorig seizoen. Hopelijk slagen de Kwakelaars hierin en om dit te realiseren oefent KDO o.a. afgelopen dinsdag om 20:00 uur tegen eersteklasser ROAC. Een week later kan het zich gaan opmaken voor de eerste competitiewedstrijd tegen Pancratius.

Opstelling KDO: Leroy van Tol, Menno Lingeman, Max Wessels, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (60e Roy Verkaik), Thijs Plasmeijer, Joeri Stange, Mathijs van Rijn (70e Niels van Rijn), Bart Hoving en Sven Vlasman (55e Niels Ruhe).

Bekerprogramma (en uitslagen) eerste en tweede klasse (7 & 8 september)

Archieffoto: Jaap Maars