Keeper Taskin scoort en redt punt voor sterk TOG tegen Alliance ’22

In Zondag 3c heeft TOG het koploper Alliance’22 erg moeilijk gemaakt. Na een bizarre slotfase eindigde het duel in 1-1, waarbij TOG de gehele wedstrijd minimaal de gelijke was van de lijstaanvoerder.

Met name in de eerste helft waren de Amsterdammers de bovenliggende partij. Met goed verzorgd spel zette TOG zijn tegenstander veelal op eigen helft vast en kwamen er geregeld mogelijkheden. Het enige wat TOG-trainer Kroese zijn spelers kon verwijten, is dat zij zichzelf niet beloonden met doelpunten. Vooral de eindpasses na enkele prima aanvallen waren net niet goed genoeg. Schoten van Joshua van Eijbergen en Jeffrey van Zwam misten richting en een ouderwetse “punter” van Romello Boston ging voor TOG-ers langs de verkeerde kant van de paal. Alliance kwam er in de eerste helft niet aan te pas en TOG-doelman Taskin kreeg niet veel te doen. De rust kwam dan ook met 0-0.

In de tweede helft kwam de wedstrijd meer in evenwicht zelfs met een licht voordeel voor de ploeg uit Haarlem. Echte doelrijpe kansen kwamen er eigenlijk niet, zodat eenieder zich ging opmaken voor een 0-0 eindstand. In de 82e minuut ging het dan toch mis voor de thuisclub, na een vrije trap vanaf de zijkant wilde de sterk spelende aanvoerder Ouassim Amr terug koppen op zijn doelman, die helaas al uit zijn doel was gelopen om de voorzet onschadelijk te maken. Zuur voor Amr, die met Noel Walda, Kevin Kroese, Fouad Dahmani en Joshua van Eijbergen de uitblinkers waren bij TOG. Maar de TOG-ers toonden karakter, trainer Leroy Kroese wisselde nog aanvallender en het doel van Alliance werd belegerd. Doordat TOG achterin een op een ging spelen kregen de Haarlemmers twee dotten van kansen om de wedstrijd te beslissen maar ook zij waren slordig in de afwerking. Nadat eerst van Eijbergen met een schitterende omhaal het doel van Alliance op een haar miste, dirigeerde trainer Kroese in de allerlaatste minuut van de blessuretijd zijn doelman Mehmet Taskin bij een corner naar voren.

Uitgerekend Taskin werd hierna de gevierde man door de bal uit deze corner in het Alliance-doel te schieten 1-1. Een terechte beloning voor de gastheren, die de tot dusver beste wedstrijd van het nog prille seizoen speelden. Hierna blies de voortreffelijk leidende scheidsrechter Groot deze uiterst vermakelijke wedstrijd af. Leed was er na afloop ook voor TOG-verdediger Edley Tanoh, hij moest er met een afgescheurde achillespees vanaf en zal geopereerd moeten worden. TOG gaat volgende week zondag op bezoek bij WSV’ 30 en Alliance’22 ontvangt SwiftBekijk hier de stand en het programma in Zondag 3c

Archieffoto: Mario Wormhoudt

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG