Keepersdrama voor ZOB in Nijkerk

ZOB heeft in Nijkerk tegen NSC de derde nederlaag op rij geleden. Het was duidelijk niet de zaterdag van de keepers. Al in de warming-up moest reserve doelman Rob Sanders met een schouder uit de kom afgevoerd worden met de ambulance, en begon de wedstrijd wat later. Tijdens de wedstrijd in de tweede helft komt keeper Erik Slaaf in botsing met een aanvaller van NSC Nijkerk, en breekt zijn kuit en scheenbeen, en kon ook Erik afgevoerd worden met de ambulance naar het ziekenhuis. Erik is in de avond meteen geopereerd en de laatste berichten zijn dat dit is goed gegaan.Door dit incident heeft de wedstrijd meer dan 45 minuten stil gelegen, en is er onderling besloten om de wedstrijd uit te voetballen.

Tegen het veel lager staande NSC Nijkerk begon ZOB niet scherp aan de wedstrijd. Op de hobbelige grasmat waar goed combineren erg moeilijk ging, komt NSC Nijkerk al in de 4e minuut op voorsprong. Spits Redouan Hazzat profiteert van weifelend verdedigen in de achterhoede en scoort de 1-0. De tegenstander uit Nijkerk hanteerde vaak de lange bal, was de afvallende bal vaak voor NSC, en ZOB had moeite om de duels te winnen. In de 27e minuut komt NSC op een 2-0 voorsprong. Bij een aanval over de linkerkant wordt er bij ZOB slecht gedekt, de spits komt vrij voor doelman Erik Slaaf, deze weet in eerste instantie nog redding te brengen, maar is kansloos op de rebound van Mo Ajiach. In de eerste helft loopt ZOB dus al snel achter de feiten aan, worden er te veel duels verloren, en heeft de ploeg duidelijk moeite met het hobbelige veld. In de 33e minuut wordt een voorzet bij NSC vanaf de rechterkant door de spits op de lat gekopt. In de 41e minuut passeert spits Kid Ronday aan de rechterkant zijn tegenstander, in kansrijke positie gaat het schot van Ronday net over het doel van NSC.

De tweede helft komt ZOB beter in de wedstrijd, en drukt het NSC in de verdediging. Een vrije trap van Dennis Pals wordt door de ingevallen Kevin Hijlkema boven de kansloze NSC doelman op de lat gekopt. Niet veel later komt NSC gevaarlijk door, de spits komt alleen voor Erik Slaaf die weet te redden, en de rebound wordt geblokt door Rowin Mol. In de 57e minuut wordt de spits van NSC de diepte ingestuurd, Erik Slaaf komt zijn doel uit en komt met een sliding in botsing met de aanvaller. De onfortuinlijke doelman breekt zijn been en wordt met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Een heel akelig moment voor Slaaf, die van plan was om volgend seizoen weer voor de selectie te gaan. Door het incident heeft de wedstrijd bijna 50 minuten stil gelegen, en werd er besloten om de wedstrijd uit te spelen.

Om 16:30 uur wordt de wedstrijd weer hervat, en omdat beide keepers dus afgevoerd waren naar het ziekenhuis moest speler Colin Coenderman onder de lat plaats nemen. ZOB heeft in de tweede helft wel het betere spel, tot hele grote kansen komt het niet. Een solo van Kid Ronday door de verdediging kan door een verdediger maar net tot corner verwerkt worden. Aan de andere kant kan een inzet van de spits door gelegenheidsdoelman Colin Coenderman fraai tot corner verwerkt worden. Het spel gaat nu over en weer, met een licht overwicht voor ZOB. Een voorzet van Robin Stevens kan net niet door Jasper v d Kroon binnen gewerkt worden. In de 78e minuut wordt een hoge voorzet achter doelman Colin Coenderman gekopt en is de wedstrijd gespeeld. ZOB blijft het wel proberen en krijgt in de 85e minuut de zogenaamde eretreffer. De net ingevallen jonge speler Julian Mul omspeelt knap zijn tegenstander, zijn voorzet komt bij de inkomende Kevin Hijlkema die de 3-1 kan binnenwerken. Het is voor ZOB de derde nederlaag op rij, en zal de ploeg uit de komende wedstrijden tegen Olympia en Monnickendam de volle winst moeten pakken om niet te ver naar beneden te zakken. De ploeg krijgt nu eerst twee weken rust, kunnen de blessures genezen, en kan een complete selectie op 4 maart de strijd aan gaan met Olympia, waar uit met 1-0 werd verloren. Deze nederlaag was wat tegen de verhouding in, de spelers gaan dus op zoek naar revanche.

Tekst: Jan van der Molen
Foto’s: Jose Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB