Keiharde uitglijder Amstelveen tegen Jong Holland

Amstelveen is niet goed uit de winterstop gekomen. De ploeg van Laurens Ten Heuvel ging op eigen veld met 1-4 hard onderuit tegen Jong Holland en blijft daardoor vasthangen onderin de zaterdag tweede klasse A.

De Amstelveners liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan. Jong Holland was scherper, beter en won de belangrijker duels op het middenveld. Na een kwartier kreeg Bas Blankendaal vrij baan aan de linkerkant en vond de geheel vrijstaande Mark Hondius, die onbedreigd bij bal kon inkoppen en Dirk Roelofsen kansloos liet: 0-1.

Iets later verloor Amstelveen zijn spelmaker én aanvoerder Maarten Zwaan door een blessure, die vervangen werd door Perry Schoenaker. Jong Holland bleef de betere ploeg en had voor rust het verschil al kunnen maken. Een vrije trap van Chelbi Boujenoui werd gestopt door Roelofsen en uit de daaruit voortkomende corner haalde Quincy Uljee de inzet van Thijs Vos van de lijn.

Na rust maakte ook Joost Heij zijn rentree na drie maanden afwezigheid vanwege een wereldreis, maar kon zijn stempel nog niet drukken bij Amstelveen. Kort daarop werd de wedstrijd in vijf minuten beslist. Hondius strafte een fout van Roelofsen af voor de 0-2 en kort daarop mocht Dianto Kuiper vrij aanleggen om de 0-3 in de verre hoek te schieten.

Amstelveen kon niet en Jong Holland vond het, met nog een halfuur te gaan en een riante voorsprong, wel best. Een kwartier voor tijd vergrootte Alpay Alarslan met de 0-4 de zorgen voor de thuisploeg, die Sven Boelsma nog wel de eer zag redden. Uit een hoekschop van Tim Steij kopte hij raak en zette daarmee de 1-4 eindstand op het scorebord.

Omdat concurrent HBOK met 3-0 van Blauw-Wit Beursbengels won, is Amstelveen weer naar de voorlaatste plaats gezakt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.