Kelderkraker eindigt in stevige nederlaag OFC

Ook in het inhaalduel op bezoek bij TEC heeft OFC geen punten weten te pakken. De ploeg uit Tiel staat op de vijftiende plaats en beleeft net als OFC een moeizaam te seizoen, maar boekte zaterdag zijn grootste overwinning van dit seizoen: 4-0.

De eerste kans voor TEC was na vijf minuten meteen raak. Bo van Essen stuurde Anass Aamri diep, die tegenover Ischa Bouwman koelbloedig afrondde. OFC probeerde terug in de wedstrijd te komen en wist gevaar te stichten via onder andere Soufiane Reclaoui. Zijn kopbal halverwege de eerste helft eindigde op de paal. En ook Eric Veerman nam het Tielse doel onder vuur, maar zag zijn poging net naast verdwijnen. De thuisploeg had meer geluk. Toen Derrin Wijdenbosch onder de bal door ging, kon Van Essen er eenvoudig 2-0 van maken.

In de tweede helft probeerde OFC het nog wel, maar toen eenmaal de de 3-0 viel was het gedaan. Het was Van Essen die scoorde vanuit de omschakeling. Het slotakkoord was voor Aamri, die daarmee ook zijn tweede van de middag maakte. Van een meter of twintig schoot hij de bal in de kruising.

Ondertussen lijkt het een kwestie van tijd tot de degradatie van OFC een feit is. De ploeg staat 7 punten achter op concurrent IJsselmeervogels, maar behaalde tot nu toe in totaal ook pas 13 punten. Zo’n gat dichtmaken lijkt dus onwaarschijnlijk. Toch zullen ze bij OFC, met nog negen duels te gaan, de moed erin houden. Volgende week is FC Lisse de volgende tegenstander. Bekijk hier de stand en het programma in de Tweede Divisie