Home / slideshow / Keppel (Purmersteijn) en Kumar (AMVJ) reageren: “Gevoel van onmacht”
Purmersteijn zaterdag

Keppel (Purmersteijn) en Kumar (AMVJ) reageren: “Gevoel van onmacht”

In de zaterdag tweede klasse A vond dit seizoen een titelstrijd plaats die zijn weerga niet kende. Waar Zandvoort en AMVJ de competitie leidde met 32 punten, stonden Aalsmeer en Purmersteijn daar twee punten achter. Het leek dan ook een zinderende competitieslot te worden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De KNVB kon niets anders dan alle amateurwedstrijden van dit seizoen te schrappen, zodat alle clubs volgend voetbaljaar met een frisse start opnieuw beginnen.

Gebroken uit elkaar

Het nieuws kwam voor Purmersteijn-trainer Lars Keppel niet direct als een verrassing. “We zagen het met z’n allen natuurlijk aankomen. Als je de dagelijkse dingen ziet, zoals de afgesproken richtlijnen en het sluiten van de winkels, dan lijkt het me logisch dat het voetbal geen voorrang krijgt op het maatschappelijke leven. Aangezien we nog geen terugloop zien in coronapatiënten, wie zijn wij als voetballerij dan om door te gaan. Ik denk dat dit dan ook de beste en meeste logische beslissing is van de KNVB. Uiteraard missen alle spelers, trainers en clubmensen het voetbal, maar op dit moment zijn er belangrijkere zaken.”

Purmersteijn was met een geweldig seizoen bezig. De club promoveerde het vorige seizoen vanuit de derde klasse, maar ging alsnog als winterkampioen de winterstop in. In de tweede seizoenshelft had de ploeg het lastiger, maar alsnog deed de club volop mee in de titelstrijd. “Vanuit dat oogpunt is het natuurlijk onwijs jammer. Er vertrekken bijvoorbeeld spelers die zeggen dat ze op deze manier het seizoen nooit wilden afsluiten. Je kan jezelf natuurlijk voorstellen dat dit enorm leeft binnen de spelersgroep. Op deze manier ga je onbedoeld gebroken uit elkaar.”

“Het geeft een bepaald gevoel van onmacht, maar so be it. We moeten er alles aan doen om er volgend seizoen weer te staan. We weten nu tegen wie we het moeten opnemen, dus dat is inderdaad fijn. In ieder geval hebben we niets te klagen over de tegenstanders in de competitie. Elke club zal zich ongetwijfeld gaan versterken, dus het belooft een zeer interessante competitie te worden.”

Gevoel van onmacht

Voor AMVJ kwam het bericht van de KNVB eveneens als een teleurstelling. De Amstelveense club stond op het punt om op eigen sportpark de topper tegen medekoploper Zandvoort te spelen, maar deze wedstrijd werd vanwege het coronavirus afgelast. Nu de competitie in het geheel wordt geschrapt, moet de ploeg van Ricky Kumar in het najaar opnieuw beginnen. “Het is zuur en jammer, maar uiteraard begrijpelijk. Er overheerst een gevoel van onmacht, want de KNVB heeft iets besloten waar we weinig tegen kunnen doen”, stelt Kumar.

De oefenmeester had goede hoop dat AMVJ dit seizoen kon promoveren. “We hebben een geweldig seizoen gedraaid, waarbij we de eerste en twee periode bovenin meededen. Uiteindelijk stonden we met Zandvoort op de ranglijst bovenaan. De komende maanden hadden we negen spannende wedstrijden in het vooruitzicht. Als team hadden we onwijs veel zin in een mooie stunt, maar nu is het allemaal voor niets geweest. Het volgende seizoen begint alles opnieuw.”

“Ik denk dat we de tegenstand volgend seizoen goed kunnen inschatten, omdat veel ploegen intact blijven”, gaat hij verder. “Ik verwacht dat HBOK, met Kai Meeuwsse als nieuwe trainer en Dennis Kaars als grote aanwinst, zomaar eens hoge ogen kan gooien. Verder zal er niet veel veranderen. Iedereen kent elkaar nog beter, dus het wordt hopelijk alleen maar leuker.”

“Wat onze kansen dan zijn? Wij gaan absoluut een sterkere selectie krijgen. Met Jonathan Robertson hebben we er een uitstekende speler bij en daarnaast willen we nog minimaal twee spelers halen die voor de eerste elf gaan strijden. Daarmee moeten we volgend seizoen wederom voor het kampioenschap gaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jeroen Hijlkema

Seizoen voorbij voor het amateurvoetbal