Lars Keppel Purmersteijn

Keppel teleurgesteld in Purmersteijn: “Nieuws kwam als donderslag bij heldere hemel”

Purmersteijn maakte eind vorige week bekend dat de zaterdagselectie komend seizoen ophoudt te bestaan. Een zogenoemde ‘DenkTank-commissie’ gaf dit advies aan het clubbestuur. Het betekent het einde van het succesvolle zaterdagteam, dat de afgelopen twee jaar bovenin de tweede klasse meedeed.

Lars Keppel kwam in de zomer van 2018 aan het roer van de Zaterdag 1, dat net was gepromoveerd naar de derde klasse, te staan. Onder de vleugels van Keppel promoveerde Purmersteijn in het seizoen 2018/2019 direct naar de tweede klasse, waarin de club vorig seizoen het winterkampioenschap naar zich toetrok. Keppel wilde dan ook volledig gaan voor promotie naar de eerste klasse, maar het nieuws van afgelopen week maakt van deze uitdaging voorgoed een droom. “Ik was behoorlijk teleurgesteld over het nieuws”, vertelt Keppel. “Natuurlijk had ik een onderbuikgevoel dat het wel eens slecht voor ons kon aflopen, maar alsnog kwam het nieuws als donderslag bij heldere hemel.” Vorige week kreeg Keppel het nieuws te horen. “In dat gesprek ging het over budgettering en kansen voor de jeugdafdeling. De zaterdagploeg houdt daarom op te bestaan. Dat was een aardige domper.”

De hoofdtrainer vindt het voor zichzelf geen groot probleem dat hij bij Purmersteijn vertrekt. “Ik ben uiteindelijk maar een passant, dus voor mij hoef je zoiets zeker niet te laten. Maar sommige spelers van de zaterdagselectie zitten, met hier en daar een uitstapje, al vanaf de F’jes bij de club. Een heel team houdt op te bestaan. Zij komen gezien hun leeftijd en gezinssituatie voor de zondagselectie niet meer in aanmerking. De jongens worden door deze beslissing gevoelsmatig bij de poort gezet: dat doet mij het meeste pijn.” Keppel had rond de kerstdagen al een onderbuikgevoel, waardoor hij besloot een deurtje verder te kijken. “Ik schreef me daarom in voor de UEFA A-cursus. Normaal moet je dan fysieke gesprekken houden, maar met corona gaat dit met Teams.” Bovendien ontving Keppel dispensatie van de KNVB, waardoor hij volgend seizoen als hoofdtrainer voor de groep staat van vv Assendelft. “Het is een prachtige stap om naar de eerste klasse zondag te gaan. Wat dat betreft kom ik persoonlijk niet slecht ervanaf, maar voor de jongens van Purmersteijn is het zuur.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jeroen Hijlkema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)