Kevin Coenraad (AGB) volgt Cebar en El Aamrani naar DCG

Kevin Coenraad is de derde die na dit seizoen de oversteek maakt van AGB naar buurman DCG. De 24-jarige verdediger gaat zijn huidige trainer Senel Cebar en aanvaller Omar el Aamrani achterna om de zondag tweedeklasser weer omhoog te helpen.

De blauwdrukken van het project DCG liggen klaar om in de stijgers te worden gezet. Coenraad werd enthousiast van de plannen, nadat hij meerdere keren werd benaderd door Cebar. “Ik heb heel fijn met hem mogen samenwerken. Er waren ook andere opties voor mij, maar ik heb er goed over nagedacht en besloten met de trainer mee te gaan. Er ligt een mooie uitdaging. DCG is een mooie club en we willen daar echt aan iets bouwen om in de tweede klasse hoge ogen te kunnen gooien.”

Ook de overgang van El Aamrani speelde mee in zijn keuze voor DCG. “Ik heb met hem besproken dat het leuk zou zijn om ook bij DCG samen te spelen. Maar hij heeft mij niet lopen pushen, Omar heeft de keuze echt aan mij gelaten. Ik heb een hele fijne tijd gehad bij AGB en het speelde door mijn hoofd om langer te blijven, alleen ga je toch alle plus- en minpunten tegenover elkaar zetten. Voor mijn situatie is het beter om iets nieuws te zoeken en dat heb ik met DCG gevonden.”

Coenraad, die in 2016 overkwam van Zeeburgia hoopt dat zijn nieuwe club in de tweede klasse actief blijft, om volgend seizoen zijn stempel te drukken op de Amsterdammers. “Ik denk dat ik een stukje ervaring meebreng. Ik ben niet de oudste, pas 24 jaar, maar wel twee keer kampioen geworden in die tweede klasse (Zeeburgia en AGB, red.). Ik weet wat je ervoor moet doen om kampioen te worden. Ik ken de klappen van de zweep. Er is nog geen doelstelling bepaald, maar ik wil natuurlijk wel voor het hoogst haalbare gaan. Het is de bedoeling dat we DCG terugbrengen naar waar de club hoort.”

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)