Kevin Hijlkema brengt Purmersteijn (zaterdag) naar tweede klasse

Het zaterdagelftal van Purmersteijn is voor het tweede jaar op rij gepromoveerd. Op het veld van OSV was een doelpunt van Kevin Hijlkema voldoende om Pancratius in de nacompetitiefinale, op weg naar de tweede klasse, te kloppen: 0-1.

Toen de Purmerenders in 2017 hun nieuwe Zaterdag 1 introduceerden, werd direct de wens uitgesproken om op termijn naar de tweede klasse te gaan. Dat doel is in twee jaar tijd ook behaald. “Dit geeft een prachtig gevoel”, zegt trainer Lars Keppel, bezig aan zijn eerste seizoen bij Purmersteijn. “Om dit in je eerste jaar voor elkaar te krijgen, is ontzettend mooi. De ploeg heeft het uitstekend gedaan en is klaar voor de tweede klasse.”

Op neutraal terrein in de Oostzanerwerf stond de 0-1 eindstand na een kwart wedstrijd al op het scorebord. Aanvoerder Kevin Hijlkema tekende voor de enige treffer van de middag door uit een voorzet van Lorenzo Rijmers raak te koppen. “Pancratius speelde heel opportunistisch en waren onwijs gevaarlijk met een paar verre inworpen, die leken meer op halve corners.”

In de tweede helft verzuimden de Purmerenders het verschil te maken. Ricardo Stam en Roy Klop verzuimden er 0-2 van te maken. De grootste kans was voor Revelino Groenert. Voor een leeg doel schoot de aanvaller recht op Klop. Pancratius bleef op die manier in leven en was in de slotminuut enorm dichtbij het afdwingen van een verlenging. Dat voorkwam doelman Aron van Boesschoten met een uiterste redding.

Purmersteijn mag zich opmaken voor hun debuut in de zaterdag tweede klasse, terwijl Pancratius derdeklasser blijft. Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)