Kharchouch (OFC), Landvreugd (AFC) en Ouabba (DCG) winnen bij Awardshow

Tijdens de Awardshow zijn Reda Kharchouch, Uli Landvreugd en Ilias Ouabba in de prijzen gevallen. Kharchouch werd Speler van het Jaar, Landvreugd was de beste trainer en Ouabba werd benoemd tot Talent van het Jaar.

Met zijn twintig doelpunten was Kharchouch van onschatbare waarde voor derdedivisionist OFC. Dat terwijl hij een paar maanden moest toekijken vanwege een hamstringblessure. Weer eenmaal fit lukte het de 23-jarige spits ondanks twee goals in de nacompetitie tegen ASWH niet in om de Oostzaners naar de Tweede Divisie te brengen. Toch hield de naar Telstar vertrekkende Kharchouch de andere finalisten Yordi Teijsse (AFC) en Dave Hertog (IVV) achter zich.

Landvreugd slaagde er in zijn eerste seizoen als trainer van AFC wel in om een prijs te pakken. De Amsterdammers schreven zelfs geschiedenis door voor het eerst in de clubhistorie algeheel amateurkampioen te worden. AFC won de titel in de Tweede Divisie met een ruime voorsprong op de concurrentie. Bovendien werd de laatste zestien van de KNVB Beker gehaald. Willem II was hierin te sterk, nadat daarvoor Telstar en FC Oss aan de dadendrang van AFC moesten geloven. Landvreugd eindigde voor Kai Meeuwsse (SDZ) en Jan de Haze (HBOK) die eveneens kampioen werden.

Het Talent van het Jaar werd Ilias Ouabba. De eerstejaars senior debuteerde vorig seizoen al voor DCG, maar ontpopte zich deze jaargang tot vaste waarde van de derdeklasser. Met de Amsterdammers wist de middenvelder ook via de nacompetitie te promoveren naar de tweede klasse. Quint Piris (RODA’23) en Gijs van Zetten (AFC zaterdag) eindigden achter hem in de verkiezing.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)