Home / Algemeen / Kick van Aelst (SDO) kiest bewust voor WVHEDW: “Amsterdam is mijn stad”

Kick van Aelst (SDO) kiest bewust voor WVHEDW: “Amsterdam is mijn stad”

Kick van Aelst is de derde aanwinst voor zaterdag eersteklasser WVHEDW. De 23-jarige aanvallende middenvelder komt over van Hoofdklasser SDO, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen.

“Ik heb twee leuke leuke jaren gehad bij SDO. Het was echt een toptijd en ze vinden het jammer dat ik vertrek. Maar Amsterdam is mijn stad. Ik ben hier geboren en wil alles weer naar de stad verplaatsen”, zegt Van Aelst. Hij werkt inmiddels in Amsterdam, wil ook hierheen verhuizen en het voetbal was het volgende onderdeel. “De ambities van WVHEDW spraken mij heel erg aan. Ik weet dat het misschien een stap terug is, maar voor mij is het een leuke uitdaging.”

Twee jaar geleden maakte Van Aelst de overstap van FC Weesp naar SDO. In zijn eerste seizoen in de zondag Hoofdklasse maakte hij indruk met zeven doelpunten en zeven assists, deze jaargang kampte Van Aelst met veel blessureleed. “SDO was voor mij een goede stap om te kijken of ik het niveau aan kon. Dat is goed gegaan. Ik denk dat het verschil tussen de Hoofdklasse en eerste klasse niet heel groot is.”

Van Aelst neemt de nodige ervaring met zich mee. Hij speelde in de jeugd van Ajax (waar Van Aelst samenspeelde met een andere WV-aanwinst Nick Lammers, red.), AFC, Volendam en AZ. Daarna deed hij een bewuste stap terug. “Ik dacht genoeg voldoening te kunnen halen uit de gezelligheid in het amateurvoetbal. Toch wilde ik wat serieuzer voetballen bij SDO. Nu kies ik voor WVHEDW om bij een gezellige club op een serieus niveau te voetballen en daarna een biertje te drinken. De uitdaging nodigt mij heel erg uit. Ze willen van bovenaf inschenken met spelers die ervaring hebben op een hoger niveau en zo het niveau in de ploeg omhoog tillen. Ook moeten nieuwe jongens goed in de groep vallen. Ik denk dat ik wel belangrijk kan worden voor WVHEDW.”

Foto: Johan van der Geest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)