Home / Algemeen / Kid Ronday (HBOK) keert terug in Monnickendam

Kid Ronday (HBOK) keert terug in Monnickendam

Na drie seizoenen bij Ajax en twee jaar HBOK voetbalt Kid Ronday na de zomer weer in zijn woonplaats Monnickendam. Gepokt en gemazeld keert de 25-jarige spits terug bij de plaatselijke zaterdag tweedeklasser.

Tijdens feestavonden werd er al meerdere keren over gesproken. “Dan is het een en al gezelligheid en zit iedereen mij over te halen. ‘Kom lekker bij ons voetballen’. Ze willen graag dat ik kom.” Eén telefoontje van de technische staf deed de rest van het werk. “Ze vroegen aan mij wat ik volgend jaar doe. Als bij Monnickendam iedereen blijft, zag ik het wel zitten om ook die kant op te gaan.”

HBOK was na twee seizoenen een gesloten boek voor de aanvaller, die met twaalf competitietreffers clubtopscorer van dit seizoen was. Dat had hij tijdens de winterstop al besloten. “Het is hier klaar, het was voor mij duidelijk iets anders te zoeken.” De zoektocht bleek makkelijker dan vooraf verwacht. “Ik ken heel veel van die jongens. Het is een leuke selectie, een beetje een mix van oud en jong. Dat sprak mij aan.”

Terwijl zijn seizoen in Zunderdorp er nog niet opzit – HBOK strijdt in de nacompetitie om lijfsbehoud – weet Ronday alvast zeker dat hij ook na de zomer in de tweede klasse actief zal zijn. Samen met ploeggenoot Jesse Braspenning maakt hij de overstap naar de competitiegenoot, nadat Robin Schaaf die weg een jaar geleden al bewandelde. “Volgend seizoen weer om de prijzen meedoen zal even wennen worden. Dat is ook eens leuk. Maar eerst dit even goed afronden.”

Foto: Rikus de Lange

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend