Kid Ronday vertrekt naar competitiegenoot ZOB

Kid Ronday maakt komende zomer zijn opwachting bij ZOB. De 28-jarige centrumspits komt over van competitiegenoot VV Monnickendam, waar hij de afgelopen drie seizoenen actief was.

De aanvaller maakte bij HBOK in het seizoen 2017/2018 een degradatie naar de derde klasse mee, waarna hij overstapte naar tweedeklasser Monnickendam. Die overstap bleek positief uit te pakken, want direct in het eerste seizoen promoveerde hij met zijn nieuwe club naar de eerste klasse. Daarin had Monnickendam het echter lastiger. Ronday: “Vanaf het begin hadden we het moeilijk en toen kwam het coronavirus ook nog langs. Dit seizoen stonden we met één punt uit vier wedstrijden op de laatste plaats in de competitie. Na het vertrek van hoofdtrainer Ab Persijn, waarmee ik een goede band had, leek het me goed om te vertrekken.” Ronday had vervolgens de keuze uit meerdere clubs. Zowel Zuidvogels als ZOB liet zijn interesse blijken en met beiden ging hij dan ook in gesprek. “Ik twijfelde in het begin enorm, maar uiteindelijk leek het me het beste om naar ZOB te gaan.”

Ronday kijkt inmiddels met veel energie uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik ben van nature geen spits die alleen maar op zijn positie blijft staan om op de bal te wachten. In plaats daarvan houd ik ervan om de bal met regelmaat in m’n voeten te ontvangen en vervolgens een actie te maken. Van die kwaliteiten hoop ik bij ZOB volop gebruik te maken.” ZOB is evenals Monnickendam bezig aan zijn tweede jaar in de eerste klasse, maar kijkt langzaam omhoog. Met het binnenhalen van Ronday hoopt de vereniging zelfs voor de promotieplaatsen te strijden. “De doelstelling is om in de top-4 te eindigen. Zélf hoop ik twintig doelpunten te maken. Dat is wellicht ambitieus voor mijn eerste jaar, maar uiteindelijk moet je de lat voor jezelf altijd hoog leggen.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB