Kleine nederlaag voor hardwerkend DCG tegen Soest

Na een vrij weekend ontving DCG zondag SO Soest, dat dit seizoen goed draait en nog ongeslagen is. Ook tegen DCG ging Soest er met 3 punten vandoor: 1-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar wist Soest na een klein halfuur via Corné Parol de 0-1 op het scorebord te brengen. DCG deed er alles aan om nog voor rust de stand gelijk te trekken. De ploeg van Senel Cebar speelde fel, maar de goalie van Soest stond de gelijkmaker in de weg. Bij rust stond het dus 0-1.

DCG schoot in de tweede helft uit de startblokken en dat resulteerde al meteen in de 1-1 van Bilal El Hajoui El Jafaari. Uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij fraai raak. Dat gaf DCG moed om door te drukken en voor de zege te gaan. Aanval na aanval ging richting het doel van Soest, maar de bezoekers hielden knap stand. Soest moest het zelf hebben van uitbraken in de omschakeling. Op die manier wist de ploeg echter wel gevaarlijk te worden, maar Marcel Ons hield zijn ploeg op de been. Alleen op de strafschop van Mitchell Zwart had Ons  geen antwoord. DCG had na de 1-2 nog 25 minuten om iets aan de stand te doen, maar de vechtlust en de kansen die daaruit ontstonden, resulteerden niet in een goal. Zo kende een vermakelijk duel en teleurstellende afloop voor de Amsterdammers.