Kleine oefennederlaag voor Amstelveen Heemraad tegen Ajax zaterdag 2

Amstelveen Heemraad heeft dinsdagavond een oefenduel nipt verloren van Ajax zaterdag 2, dat uitkomt in de reserve Hoofdklasse: 1-0.

Ajax was duidelijk de beter ploeg en kreeg ook de beste kansen. De eerste mogelijkheid was voor Marinio van der Vlot, die uit een hoekschop naast kopte. Amstelveen Heemraad zakte vooral in en probeerde in de omschakeling zo nu een dan gevaarlijk te worden. Dat lukte na ruim een half uur voor het eerst. Reshad Haidari kon uit een counter alleen op doelman Axel Weitz af, maar die wist redding te brengen. Daardoor zochten beide ploegen met een 0-0 tussenstand de kleedkamers weer op.

In de rust voerden beide ploegen een aantal wissels door. Bij Amstelveen kwamen Matthias Versfeld en Yaphet Fessehazion in het veld voor Martijn Bijl en Justin Luiten. Het spelbeeld was eigenlijk onveranderd ten opzichte van de eerste helft. In de regen zette Ajax aan, op jacht naar toch nog een goal. Er waren diverse grote kansen nodig voordat de bal erin ging. Zo werd een corner van Marinio van der Vloot van de lijn gehaald, ging een bal van Kenneth Dames net naast en raakte Vincenzo Schep de paal.

Vijf minuten voor tijd maakte Ajax dan toch de winnende treffer, toen Kaj de Jong raakt schoot op aangeven van Anouar Moussa.

Opstelling Amstelveen Heemraad: Mike Lesmeister, Luuk van Rossum, Jochem van Leeuwen, Jurrit Wilhelmus, Justin Luiten, Steph Langeveld, Zakaria Madrane, Martijn Bijl, Donny van Bakkum, Maxim Perels, Reshad Haidiri