Kleine overwinning voor Blauw-Wit Beursbengels

Vorige week won Blauw-Wit Beursbengels moeizaam van hekkensluiter Geuzen/Middenmeer. Dit weekend stond een uitduel bij SCW op het programma. Opnieuw boekte Blauw-Wit een kleine overwinning.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Het was thuisploeg SCW dat na ruim 10 minuten nog wel op voorsprong was gekomen. Op het middenveld werd niet goed ingegrepen door de Bengels, waardoor Tijn Schoof er vandoor kon gaan. Hij bleek vervolgens uiterst koel en wist daardoor de uitgelopen doelman Khalid Khalifa van de bezoekers met een simpele schuiver te passeren. Een kwartier later wisten de Amsterdammers weer op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap werd toegekend nadat Damien Menzo werd gehaakt. Davey de Witte wist de bal keurig in de bovenhoek te plaatsen. Daarna kwam Blauw-Wit Beursbengels beter in de wedstrijd, al bleef SCW gevaarlijk counteren. Bovendien hield doelman Keby van den Dool zijn ploeg goed op de been, waardoor het tot de rust 1-1 bleef.

Na rust hielden de Amsterdammers het overwicht op het veld en had SCW weinig meer in te brengen. Maar doelman Van den Dool stond nog altijd zijn mannetje en hield alles uit zijn doel. Pas 5 minuten voor tijd moest hij zich toch gewonnen geven.  Een slecht verwerkte hoekschop belandde namelijk voor de voeten van Damien Menzo. Menzo gebruikte zijn lichaam perfect, waardoor de verdedigers kansloos waren. Uit de draai wist hij met een enorme uithaal van den Dool toch te verrassen. De 1-2 was volkomen verdiend. De laatste minuten probeerde SCW nog wanhopig te doelpogingen te komen, maar de defensie van Blauw-Wit Beursbengels kon redelijk eenvoudig op de been blijven.