Kleine zege voor OFC op DEM

OFC heeft zondagmiddag een nipte zege geboekt op DEM. In Oostzaan werd het 2-1, al had de score ook ruimer uit kunnen vallen voor OFC.

Al vroeg stond de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap van Jermano Lo Fo Sang vanaf links werd prima ingekopt door Bilal El Amrani. OFC kreeg kansen om de marge te vergroten, maar slaagde daar niet in. Dat zorgde ervoor dat DEM terug kon komen. De eerste keer dat DEM opdook in het strafschopgebied van OFC was meteen gevaarlijk. Zelfs zo gevaarlijk dat Frank Schilder aan de noodrem moest trekken. Hij raakte met zijn sliding de bal, maar tikte ook het standbeen van Ritchie Owusu weg: penalty. Tim Uittenboogaard benutte het buitenkansje.

DEM verdedigde compact, waardoor OFC het steeds lastiger had en de tweede goal maar niet wilde vallen. Die viel 20 minuten voor tijd alsnog, ook uit een penalty. Na een snelle combinatie tussen Soufian Akouili en Bilal El Amrani werd eerstgenoemde gevloerd met een duw. Tim Freriks bracht OFC opnieuw op voorsprong.

In de slotfase werd het nog even spannend, want DEM legde zich niet neer bij een nederlaag. De ploeg ging er vol opportunisme in en stuurde zelfs doelman Swen Verswijveren mee naar voren in de slotfase. OFC wist een tweede tegengoal echter te voorkomen.

Na afloop was Barry Tjeertes tevreden: “Ik heb een prima wedstrijd gezien, met veel kansen. Qua goals hebben we onszelf echt een beetje tekort gedaan. Maar we hebben goed gevoetbald en veel gecreëerd.” Er wacht een belangrijke week voor de Oostzaners. Woensdag staat de bekerwedstrijd bij Westlandia op het programma en zondag wacht koploper OSS ‘20. “Het wordt inderdaad een drukke, belangrijke week. Allereerst willen we door in de beker, dat is goed voor de financiën en in volgende rondes kun je BVO’s treffen, dat is gewoon hartstikke leuk. Daarna moeten we naar Oss, daar willen we gewoon een resultaat halen. Dan staan we er hartstikke goed voor”, aldus Tjeertes.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC